Proiect de cinci milioane euro pentru iluminatul public din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Proiect de cinci milioane euro pentru iluminatul public din Focșani
Proiect de cinci milioane euro pentru iluminatul public din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

    Primăria Focșani a cerut acordul de mediu pentru un proiect de cinci milioane euro care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea iluminatului public din municipiu. Proiectul va fi depus pentru finanțare din fonduri europene și va fi corelat cu un alt proiect de investiții pregătit de municipalitate pentru modernizarea Șoselei de centură și a celorlalte străzi din municipiu. Primarul Cristi Misăilă a arătat că proiectul ,,Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în municipiul Focșani-nivel 1 de prioritate” va aduce iluminatul public la standarde europene. Vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu sisteme economice led, cu un consum redus de energie. Vor fi montați stâlpi noi, cu sistem de telemanagement, pentru monitorizarea fiecărui corp de iluminat. Toată investiția în echipamente, lucrările de realizare a fost estimată la cinci milioane euro.
    Primarul Cristi Misăilă a subliniat că acest proiect va fi corelat cu un alt proiect care va fi depus pentru finanțare prin măsura 4.1 Mobilitate Urbană, unde municipalitatea poate accesa peste 18 milioane euro. Este un proiect complex, care prevede înființarea a două sensuri giratorii, la Praktiker și la ieșirea din municipiu spre Golești, piste de bicicliști pe șoseaua de centură dar și pe alte sectoare de drumuri naționale și străzi din municipiu. Proiectul pregătit de municipalitate prevede inclusiv lucrări pe străzile Anghel Saligny, 1 Decembrie, Bîrsei, Longinescu. Practic, centura municipiului va fi transformată într-un bulevard cu toate facilitățile de circulație. Pistele de bicicliști vor fi realizate conform normativelor, adică o lățime de minim trei metri. „Vrem să corelăm cele două proiecte, de aceea cererile de finanțare vor fi depuse în același timp iar în realizarea proiectării se va ține cont de lucrările care trebuie executate în fiecare proiect”, ne-a spus primarul Cristi Misăilă.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost