Programe destinate romilor, obiectul parteneriatului între Crucea Roșie Vrancea și Crucea Roșie Suedia
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Programe destinate romilor, obiectul parteneriatului între Crucea Roșie Vrancea și Crucea Roșie Suedia
Programe destinate romilor, obiectul parteneriatului între Crucea Roșie Vrancea și Crucea Roșie Suedia
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    O delegație a Crucii Roșii din Suedia, împreună cu reprezentanți ai unor ONG-uri din respectiva țară au vizitat, ieri, Filiala de Cruce Roșie Vrancea, întorcând vizita făcută de Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, și Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR), în perioada 13 – 17 octombrie. Obiectivul cel mai important al vizitei de atunci, a reprezentanților SNCRR în Suedia, a fost semnarea unui memorandum privind problematica romilor. 
Printre cei care au stat la masa discuțiilor, ieri, alături de Rodica Davidean, s-au numărat Ann Wedin de la Crucea Roșie Suedia, Victoria Engman de la Stockholm Stadsmission și Rosario Ali Taikon de la Sensus Stockholm. Lor li s-au prezentat toate proiectele realizate de instituția vrânceană de caritate și, impresionați de realizările Crucii Roșii Vrancea, au dorit să afle cum a început, cu ani în urmă, munca voluntarilor cu persoanele de etnie romă din județ, dar și ce proiecte viitoare vor fi implementate.
„Scopul vizitei noastre în România, pe scurt, constă în faptul că încercăm să creăm un parteneriat transnațional pentru a rezolva din problemele migranților care vin în Suedia. Ne confruntăm cu această problemă cam de trei ani și încercăm să găsim soluții. Majoritatea vin din România, iar proiectul nostru e țintit pe romi. Dorim să le cunoaștem nevoile și problemele cu incluziunea pe piața muncii și să încercăm, prin proiecte comune, să găsim rezolvări. Am fost și în Bulgaria, și acolo, ca și în România, am căutat și am găsit parteneri locali, care să implementeze proiecte comune, mai ales forme de economie socială. Atunci când am studiat ce modele sociale funcționează, ne-am dat seama că nu e suficient să formezi persoanele rome, ci să asiguri și oportunitate de angajare în țara lor. Am constatat că este foarte, foarte greu, din cauza discriminării, dar și a lipsei locurilor de muncă, atât în Bulgaria cât și în România. Așadar, avem nevoie și de angajatori, dar și să creăm locuri de muncă. Am venit în România pentru a vedea dacă există interes pentru acest lucru. Crucea Roșie Suedia încearcă să rezolve parte din problemele lor acolo, însă problema este că ei nu rămân acolo, ci se întorc acasă. De aceea dorim să facem proiecte împreună, în țările lor de origine”, a explicat Rosario Ali Taikon.
    Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea și-a exprimat părerea că prin proiecte de economie socială se pot rezolva o parte din problemele romilor, dar sunt absolut necesare și realizarea unor proiecte de educație. „Totul trebuie să înceapă cu educația. Parteneriatul între noi trebuie să se întâmple, este absolut benefic. Trebuie să ne gândim foarte bine la impact, la beneficiari care trebuie să fie romi din toată țara și, în funcție de județ, problemele pot fi diferite. Dar grupul țintă e baza, noi am început deja să adunăm date prin liderii de etnie romă din Vrancea. Dorim să aflăm câți merg ocazional în Suedia, cine sunt aceste persoane, ce au acasă, de ce pleacă, ce am putea face prioritar pentru ei, care le sunt cele mai pregnante nevoi”, a spus Rodica Davidean.
    Delegația suedeză a vizitat, ieri, și proiectele Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Ei au dorit să vadă cu ochii lor Complexul Socio-medical 1 și 2 din Modruzeni, Mărășești, precum și alte proiecte despre care li s-a vorbit inițial la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Delegația Crucii Roșii Suedeze a mers în comunitățile de romi  dorind să cunoască problemele oamenilor de acolo, iar în baza parteneriatelor încheiate, urmează să fie dezvoltate proiecte în beneficiul acestora.  

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Social

Adevăruri ȘOCANTE spuse de medicul Cătălin Groza despre educația sexuală. „Profesorului de Biologie îi este rușine să vorbească despre ciclul menstrual sau despre sarcină“
    În anul 2017, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani  au fost abandonați 19 copii. 17 dintre aceștia au fost abandonați în secția nou-născuți (15 au ajuns la asistent maternal în regim de urgență și doi în centre maternale), alți doi copii cu handicap au fost abandonați în secția pediatrie.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost