Profesori și elevi de la Școala Nicolae Iorga, la perfecționare în mai multe țări europene
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Profesori și elevi de la Școala Nicolae Iorga, la perfecționare în mai multe țări europene
Profesori și elevi de la Școala Nicolae Iorga, la perfecționare în mai multe țări europene
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Focșani este partener într-un proiect Erasmus+, intitulat „Back to School Life”. Proiectul se derulează pe o perioadă de 2 ani, până pe 31 august 2018, fiind cofinanţat de Comisia Europeană și aprobat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Potrivit unui comunicat al unității de învățământ focșănene, „proiectul este coordonat de școala Kenan Çetinel Ortaokulu din Adana, Turcia și include alţi 6 parteneri: Gondensino din Porto, Portugalia; IES Fuente Grande din Alcalá del Valle, Spania; Jyvaskylan Yliopisto din Jyvaskylan, Finlanda; Ballysillan Primary School din Belfast, Irlanda de Nord; Joniskio r. Gasciunu pagrindine mokykla din Joniskis, Lituania și Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Focșani, România“.
„Obiectivele proiectului sunt: să dezvolte o mai mare conștientizare a diversităţii la clasă; să se concentreze pe dezvoltarea emoţională, socială și educaţionlă a participanţilor; să ofere noi metode și tehnici de învăţare permanentă; să înlesnească schimbul de bune practici în scopul reducerii absenteismului și abandonului școlar; să îmbunătăţească nivelul de comunicare în limba engleză al participanţilor; să ofere o mai mare înţelegere și apreciere a culturilor europene în rândul elevilor, cadrelor didactice și comunităţii locale. Vor fi realizate: o videoconferinţă, 4 reuniuni de proiect și 3 activităţi de învăţare și formare cu elevi și cadre didactice, însumând 8 mobilităţi pentru elevi şi 12 pentru cadre didactice. Bugetul aprobat al proiectului este de 24 630 Euro“, se arată în comunicat.
Procedura de selecție a elevilor participanți la activitatea din Finlanda începe astăzi. Candidaturile pot fi depuse până pe 10 octombrie, urmând ca pe 21 octombrie să aibă loc interviul în limba engleză, iar pe 22 octombrie să fie afişate rezultatele selecţiei. Deplasarea în Finlanda va avea loc în februarie 2017. De asemenea, în paralele se desfășoară selecția cadrelor didactice, care trebuie să depusă dosarele până pe 5 octombrie. Pe 11 octombrie vor fi afișate rezultatele selecției.

„Proiectul propune promovarea relațiilor de colaborare și prietenie între elevii și profesorii din țările partenere, promovarea respectului şi toleranţei, participarea și cooperarea în echipă, încrederea în sine și încrederea în ceilalți, toate acestea având drept rezultat final dezvoltarea personală şi profesională a tuturor celor implicaţi în mod direct sau indirect“, a transmis coordonatorul proiectului, profesoara Nicoleta Dănilă.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost