Profesoara de matematică Caliopia Vornic va fi înmormântată sâmbătă

0
2073



Regretata profesoară de matematică Caliopia Vornic va fi înmormântată mâine, în Cimitirul Sf. Mina din municipiul Focșani. Trupul neînsuflețit al profesoarei a fost adus  de la București, ieri, fiind depus în Capela Bisericii Săpunari din Focșani. Caliopia Vornic, mama președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Sorin Vornic, a încetat din viață, marți dimineață, la vârsta de 80 ani, într-un spital din București.
Caliopia Vornic și-a început cariera didactică la Brăila, apoi a venit la Focșani, unde a predat matematica la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”. Cea mai mare parte a activității didactice a desfășurat-o la Școala „Ștefan cel Mare” din Focșani, fiind un desăvârșit dascăl, care a sădit pasiunea pentru matematică în sufletul multor generații de elevi.
A fost căsătorită, timp de 60 de ani, cu profesorul de matematică Tima Vornic, fost director al Școlii Anghel Salingny din Focșani, care a murit în septembrie anul trecut.
Amintirea ei, ca profesoară, mamă și bunică, va dăinui mereu în sufletul familiei, în sufletele generațiilor de elevi îndrumați și ale celor care i-au prețuit prietenia. „Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 11.00, la Biserica Săpunari, iar înhumarea la Cimitirul «Sfântul Mina» din Bahne”, a precizat Sorin Vornic.
Printre foștii elevi de marcă ai regretatei profesoare se numără și Cornel Noană, directorul Colegiului „Unirea”. De altfel, acesta a postat pe pagina sa de facebook un mesaj tulburător, spunând că îi va păstra fostei sale profesoare de matematică recunoștință veșnică. „Îngerii au chemat-o la ei pentru că, în mod sigur, aveau nevoie de un dascăl model, pe Doamna Profesoară CALIOPIA VORNIC, cea care, la Școala nr.23 din Brăila, a descoperit ca aș avea oarece pricepere la matematică și a știut să mi-o transforme într-o pasiune ce mi-a marcat definitiv traseul profesional! Rămas bun, DOAMNÄ‚, neastâmpăratul dumneavoastră elev vă va pastra RECUNOȘTINȚĂ VEȘNICÄ‚!”, scrie profesorul Cornel Noană.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here