Primarul comunei Urecheşti află joi dacă scapă sau nu de arestul preventiv
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primarul comunei Urecheşti află joi dacă scapă sau nu de arestul preventiv
Primarul comunei Urecheşti află joi dacă scapă sau nu de arestul preventiv
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Bratosin Nistor, primarul comunei Urecheşti, arestat preventiv într-un dosar de instigare la infracţiunea de distrugere prin incendiere, află mâine dacă scapă sau nu de arestul preventiv. Contestaţia formulată împotriva măsurii arestării preventive a avut termen ieri, la Tribunalul Vrancea, dar magistraţii au amânat judecarea cauzei pentru ziua de joi. Tot atunci va afla şi celălalt inculpat din dosar, care ar fi incendiat proprietătile a două persoane la instigarea primarului, dacă şi în cazul său se menţine măsura sau nu. „Solutia pe scurt: Termen acordat pentru lipsa de apărare a inculpatului Bratosin N. Document: Încheiere de şedinţă (secretă) 15.05.2018“, este decizia instanței.
    Primarul liberal al comunei Urecheşti a fost reţinut pe data de 9 mai şi arestat preventiv o zi mai târziu de magistraţii de la Judecătoria Focşani. El a fost acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de instigare la distrugere prin incendiere. În acelaşi dosar a mai primit mandat de arestare preventivă şi Adi Vasile Olteanu, care este deja arestat în altă cauză, pe care anchetatorii l-au acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de distrugere prin incendiere. Potrivit anchetatorilor, edilul l-ar fi instigat pe cel de-al doilea inculpat să incendieze două gospodării din localitate, la sfârșitul anului trecut. De altfel, pompierii, în urma verificărilor efectuate după ce au stins incendiile, au stabilit că flăcările au fost puse intenționat.
    La momentul respectiv, în sala de judecată, nici primarul şi nici celălalt inculpat nu au recunoscut faptele. După arestarea celor doi, unul dintre avocaţii primarului a spus că în dosar nu sunt suficiente probe şi că ar exista doar o singură declaraţie a fostei soţii a celui de-al doilea inculpat, care a susținut că edilul l-ar fi tocmit pe Adi Vasile Olteanu să incendieze imobilele.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani care au făcut şi încă mai fac cercetări în dosar au spus în ziua arestării primarului că „pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se află în cursul cercetărilor un dosar care are ca obiect două infracțiuni de incendiere săvârșite la sfârșitul anului trecut, în luna decembrie. Ca urmare a activităților desfășurate până în prezent, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de două persoane, una pentru săvârșirea infracțiunii de incendiere și una pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la săvârșirea infracțiuniii de distrugere prin incendiere. Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt și stabilirea răspunderii pentru fiecare persoană. Până la terminarea dosarului și pronunțarea unei decizii de către instanțe, inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție”.
Reamintim că la finele anului trecut, un incendiu a cuprins anexele unei gospodării şi acoperişul locuinţei din comuna Urecheşti. Se întâmpla pe 10 decembrie 2017. Din spusele proprietarului, în noaptea cu pricina, atât el, soţia, cât şi cei doi fii ai lor se aflau acasă. În urma incendiului au ars: acoperişul locuinţei și anexe (bucătărie vară, magazie, coteț păsări, coteț porci). Intervenția pompierilor a durat aproximativ 4 ore. Pompierii au stabilit drept cauză cea mai probabilă a acestui eveniment ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Cel de-al doilea incendiu pus intenţionat, potrivit pompierilor, a izbucnit în aceeaşi localitate, la un apropiat al primului proprietar afectat, la data de 28 decembrie 2017, în jurul orei 02.20. După cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Flăcările au mistuit aproape în întregime gospodăria omului. Au ars acoperișul locuinței, acoperișul adăpostului de animale, 2000 baloți lucernă, butoaie, teasc și alte bunuri de uz gospodăresc. Din nefericire, incendiul a surprins și omorât o vacă, 80 oi, 35 capre și 6 porci. În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat că incendiul s-a produs, cel mai probabil, tot din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Şi în acest caz întreaga familie se afla în casă la momentul izbucnirii incendiului.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost