Primarii comunelor vrâncene, membri ai ACoR, în febra pregătirilor și în așteptarea oaspeților din Elveția
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Primarii comunelor vrâncene, membri ai ACoR, în febra pregătirilor și în așteptarea oaspeților din Elveția
Primarii comunelor vrâncene, membri ai ACoR, în febra pregătirilor și în așteptarea oaspeților din Elveția
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Primarul localității Innertkirchen, Valter Brog, împreună cu soția sa, Susi, și o delegație din care fac parte consilierii comunali Daniel Abplanalp, Christian Krump și Bruno Hählen, precum și Marcel Guinand, administrator construcții, fac o vizită în Vrancea în perioada 15 - 17 martie, cu scopul de a pregăti startul proiectului „Împreună pentru un țel”, proiect realizat în parteneriat cu ACoR Vrancea, prin care tinerii au șansa de a învăța să se ajute singuri, pentru a fi capabili să construiască o afacere durabilă, pas cu pas, pe termen lung, folosind toate atracțiile turistice din zona Vrancea. Din delegație face parte și omul de afaceri elvețian Kaspar Michel, care, împreună cu directorul Crucii Roșii Vrancea, Rodica Davidean, a făcut posibil parteneriatul romano-elvețian.
 Proiectul, care va fi derulat în parteneriat cu elvețienii, implică primarii comunelor vrâncene într-un mod inedit, aducând o oportunitate, dar și o mare provocare. Și asta pentru că cea mai importantă resursă a proiectului este cea umană, și anume tinerii din mediul rural, care să se implice în inițierea și dezvoltarea unei afaceri în localitatea din care provin, după o „școală” de minim un an în Elveția, determinând astfel o schimbare. Startul proiecului s-a preconizat că ar trebui să fie în luna mai 2018 când tinerii vrânceni selectați ar trebui să ajungă în Cantonul elvețian pentru formarea în domeniul turismului rural. „Toți tinerii care doresc să afle cât mai multe amănunte și sunt interesați de acest proiect sunt invitați la un dialog cu partenerii elvețieni vineri, 16 martie a.c., la ora 12.00, la Pensiunea Leonardo din comuna Bolotești (km 25)”, este apelul lansat de primarul Ștefan Moscu, președintele ACoR Vrancea.
Scopul proiectului „Împreună pentru un țel” este acela de a încuraja tinerii din mediul rural să învețe să se ajute singuri, pentru a fi capabili să construiască o afacere durabilă, pas cu pas, pe termen lung, folosind toate atracțiile turistice din zona Vrancea. Până în prezent, zece tineri vrânceni curajoși, care nu s-au speriat de dificultatea limbii germane, și-au exprimat dorința de a participa la „interviul” cu partenereul elvețian, din ziua de 16 martie.
Criteriile în funcție de care sunt selectați tinerii sunt: limba germană - vorbit și scris, nivel mediu; cunoașterea limbii engleze este un avantaj, dar nu este obligatorie; permis de conducere, minim categoria B; disponibilitatea de a participa la trainingul de formare de minim un an, câte 6 luni pe an, în sezonul estival, în zonele cu potențial turistic din Elveția, care oferă servicii de turism rural (trasee pentru ciclism montan și trasee cu oferte de cazare, parcuri de aventură, drumeții și vizionarea faunei sălbatice, alpinism, trasee pentru ciclism, drumeții de iarnă etc.);
  Tinerii se vor angaja să participe în proiect timp de cel puțin 5 ani, pentru a lucra în proiecte de business rural, folosind potențialul existent în comunitatea lor și expertiza acumulată în Elveția. Ei vor avea asigurate, pe perioada cât vor sta în Elveția, serviciile de bază - cazare, masă, bani de buzunar pentru nevoile de zi cu zi, precum și o indemnizație lunară în cuantumul a maxim 500 franci elvețieni.

Proiectul, urmare a parteneriatului durabil


Șansa tinerilor vrânceni de a fi parte din proiectul „Împreună pentru un țel” vine ca urmare a parteneriatului durabil ai cărui termeni au fost stabiliți în perioada 29 mai - 6 iunie, când o delegație formată din 10 primari ai ACoR Vrancea și directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Rodica Davidean, au efectuat, la invitația primarului Walter Brog, o vizită de lucru în Elveția, la Primaria Inertkierchen din regiunea Oberhasli. Delegația a fost formată din: președintele ACoR Vrancea Ștefan Moscu - primarul comunei Cârligele, Vasile Vatră - primarul comunei Gugești, Valentin Tâlvăr - primarul comunei Dumbrăveni, Marian Pleșa - primarul comunei Tîmboiești, Ion Dorel Bolovan - primarul comunei Cotești, Ionică Danțiș - primarul comunei Vrâncioaia, Silviu Pintilie - primarul comunei Vidra, Aurel Boțu - primarul comunei Tulnici și Viorel Mîrza – primarul comunei Vîrteșcoiu.
„Pentru mine, personal, vizita în Elveția a fost o provocare, o experiență inedită pe care trebuie să o transferăm tinerilor din comunitățile noastre pentru a crea destinații turistice în mod unic, folosind peisajele frumoase vrâncene. Atât parteneriatul în sine, între comunele din Elveția și România, cât și proiectul pe termen lung propus de partenerul elvețian este un concept nou, inedit, cu un impact socio-economic major pentru comunitățile noastre. Acesta implică o investiție considerabilă din partea partenerului elvețian în formarea tinerilor din mediul rural ca antreprenori «cu acte în regulă», folosind întregul potențial natural al zonei din care provin, prin activități tip business, de turism rural (montan, agricol, vini-viticol, culinar, hotelier etc.) sau de recreere și timp liber (ciclism montan, parcuri de aventură, rafting etc.)”, a declarat, la vremea respectivă, primarul comunei Cîrligle, Ștefan Moscu, președintele ACoR Vrancea, care poate fi contactat de cei care doresc mai multe informații, la numărul de telefon 0728.014.368.

Programul vizitei delegației din Elveția

Delegația venită pe plaiuri mioritice, din Țara Cantoanelor, va fi întâmpinată, în data de 15 Martie, la ora 18.30, la Restaurantul „Oscar” din Focșani, de către primarii din localităţile: Boloteşti, Cîmpineanca, Cîrligele, Coteşti, Dumbrăveni, Garoafa, Goleşti, Gugeşti, Suraia, Tîmboieşti, Tulnici, Urecheşti, Vidra, Vizantea- Livezi, Vîrteşcoiu, Vrâncioaia, Vulturu. Vor fi prezenți, de asemenea, reprezentanți ai Primăriei Focșani, Consiliului Județean Vrancea și ai Crucii Roșii Vrancea.
Pe 16 martie, delegația din Elveția împreună cu partenerii vrânceni va face o deplasare în teren, în zona viticolă a judeţului Vrancea, cu trecere prin localităţile: Coţeşti-Cîrligele-Vîrteşcoiu-Odobeşti-Jariştea-Boloteşti, respectându-se următoarele intervale orare: 9.00-9.30 - Se vor vizita plantaţiile de viţă de vie din Coteşti; 9.30-10.00 - Se va vizita fabrica şi expoziţia de mobilier din lemn masiv (sculptat manual)  la SC Cerasa SRL Cîrligele; 10.00-10.30 - Se va vizita sediul Primăriei Cîrligele, Aşezământul Cultural şi Muzeul din centrul Comunei Cîrligele; 10.30-11.00 - Se va vizita Crama de Vinuri Arta Vinului din Cîrligele, unde va avea loc o degustare de vinuri; 11.00-11.30 - Deplasare pe drumul vinului Cîrligele-Vîrteşcoiu-Odobeşti-Jariştea-Boloteşti, spre Pensiunea Leonardo Boloteşti.
Între orele 11.30-13.00 se va desfășura întâlnirea delegaţiei elveţiene cu tinerii care şi-au manifestat disponibilitatea şi interesul de a merge în Elveţia şi a participa la proiectul elveţian intitulat „Împreună pentru un ţel 2018-2019”.
Între orele 14.00-18.30, delegaţia elveţiană împreună cu primarii gazdă vor
parcurge un traseu pe ruta Vrîncioaia-Tulnici-Lepşa-Focşani, pentru a vizita zona montană şi obiectivele turistice localităţilor rurale vrâncene. La întoarcere, vor participa la cina festivă şi seara tradiţională vrânceană, la Restaurantul Vingex Urecheşti „Hanul lui Ureche“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost