Preoții din Protoieria Focșani I s-au întrunit în conferința pastoral-misionară de primăvară
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Preoții din Protoieria Focșani I s-au întrunit în conferința pastoral-misionară de primăvară
Preoții din Protoieria Focșani I s-au întrunit în conferința pastoral-misionară de primăvară
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

    Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a prezidat, marți, 12 iunie 2018, conferința pastoral-misionară de primăvară a preoților din Protoieria Focșani I, care s-a desfășurat în biserica „Sfântul Nicolae”-Vechi din municipiul Focșani. Tema referatului prezentat în cadrul întâlnirii a fost unitatea de credință și de neam.
    În cuvântul adresat clericilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a arătat cât de important este „să ne păstrăm sănătatea morală și duhovnicească și să oferim credincioșilor împovărați de necazuri și greutăți un liman de izbăvire în spațiul bisericesc. Oamenii vor ajunge, la un moment dat, să simtă greutatea vieții de zi cu zi atât de mult, încât nu au unde să se mai refugieze. Bisericile, ca lăcașuri de cult, și Biserica, în calitatea ei de Trup al lui Hristos, vor fi întotdeauna cetăți de scăpare în fața atacurilor care vin din partea vrăjmașului diavol. Cu gândul la eroii credinței, martirii și mărturisitorii Bisericii noastre, care și-au dat viața pentru Hristos, la eroii neamului, care au murit ca să apere moștenirea culturală și spirituală încredințată nouă de strămoși, să ne continuăm activitatea, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru toate și rugându-L să ne dăruiască sănătate, pace și multă bucurie”, a spus Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.
    La eveniment au participat: Pr. Ioan Șolea – consilier eparhial la Sectorul Cultură și patrimoniu religios, Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, monumente și servicii funerare, și Pr. Eduard-Daniel Bran – protopop al Protoieriei Focșani I.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost