Pregătiri intense pentru „Bachus” 2017
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Pregătiri intense pentru „Bachus” 2017
Pregătiri intense pentru „Bachus” 2017
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Consiliul Județean pregătește Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus”, cel mai prestigios eveniment care are loc anual în judeţul Vrancea. Aflat la cea de-a XXV-a ediţie, festivalul va avea loc la Focşani, pe parcursul a patru zile, în perioada 5-8 octombrie 2017. Vrancea este cea mai mare podgorie a României, iar Festivalul “Bachus” reprezintă cartea de vizită a “Ţării viei şi vinului”, o sărbătoare așteptată de toți vrâncenii. Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului este al doilea mare eveniment de profil viti-vinicol din țară, datorită numărului mare de participanţi. Trei evenimente principale vor marca desfăşurarea Festivalului Bachus din acest an. Este vorba despre: Concursul Naţional de Vinuri Bachus, 5-6 octombrie, ediţia a VIII-a; Lecţii de degustare de vinuri, susţinute de renumiţi somelieri, 6-8 octombrie, în Piaţa Unirii din Focşani; Evenimentul velo “Drumul Podgoriilor Vrâncene pe Bicicletă”, ediţia a III-a.
    Concursul Naţional de Vinuri Bachus are rolul de a promova podgoria vrânceană și producătorii locali de vinuri. Evenimentul este organizat sub patronajul Consiliului Judeţean Vrancea, iar juriul va fi compus din degustători experţi. Obiectivele concursului sunt: promovarea vinurilor de calitate, antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului şi educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti şi din import comercializate în România. Participarea la concurs este gratuită şi este iniţiată de producător prin trimiterea probelor, însoţite de buletinul de analiză. Categoriile de vinuri în concurs vor fi următoarele: vinuri albe liniştite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri albe semiaromate şi aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri roze şi roşii (seci, demiseci, demidulci, dulci). Termenul limită de primire a probelor în concurs este 4 octombrie 2017, ora 15.00. Cele mai apreciate vinuri albe, roşii şi băuturi spirtoase vor fi premiate cu Marea Medalie de Aur.
    Evenimentul de degustare de vinuri va promova cel mai valoros produs asociat cu numele județului Vrancea, vinul și meșteșugul vinului. În cadrul acestor lecţii, deschise publicului larg, vrâncenii pot învăţa cum să deguste un vin şi cum să facă o bună asociere a mâncării cu vinul. Toţi cei interesaţi de modalitatea de degustare pot participa, în mod gratuit, la lecţiile organizate pe parcursul a trei zile de Consiliul Judeţean Vrancea, în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România.
    Evenimentul velo „Drumul Podgoriilor Vrâncene pe Bicicletă”, ediţia a III-a, are rolul de a promova obiectivele turistice, peisajele și tradițiile județului. Cicliştii sunt invitaţi să descopere farmecul celei mai mari podgorii din România, unde se află mai multe beciuri şi crame celebre. Judeţul Vrancea are un patrimoniu viticol de 27.523 ha, ceea ce reprezintă 11% din totalul terenului agricol al judeţului şi aproximativ 10% din suprafaţa viticolă a României. Cultura de viţă de vie contribuie în proporţie de 30-40% din valoarea producţiei totale agricole a judeţului şi aduce un aport substanţial la bugetul statului. O treime dintre producătorii locali de struguri şi vin din România sunt în judeţul Vrancea. Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Vrancea „Bachus” este marcă înregistrată OSIM. Evenimentul atrage anual turişti şi aduce un aport important la promovarea pe plan naţional şi internaţional a judeţului din punct de vedere oenologic, turistic, cultural, gastronomic şi tradiţional.


 

 

9 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Felicitari pentru circul de prost gust pe care il promovati stimati edili la pleava orasului prin intermediul festivalului mitocaniei si al incurajarii betivilor-Bachus.Cu milioanele de euro aruncate in buzunarul expiratilor societatii sau a cantaretilor intrati in anonimat ati fi putut sa carpiti gropile din oras care ne sufoca.Stiti prea bine ce ugente are Focsaniul si in ce hal fara de hal arata,dar ne tratati ca pe idioti,insa idiotii nu suntem noi.Renegatilor,aveti vreo limita?unde va credeti aici?

  DE cititor de ziar, postat pe 13-09-2017, la 07:43

 • Este bine ca se fac"Pregatiri intense pentru "Bachus"2017",deoarece ard de nerbadare sa-l vad pe dl.Sorin Francu,a carui TUPEU NEMARGINIT am avut onoarea de vedea intr-o alocutiune a Domiei Sale,tinuta la o sedinta a CL.Focsani,interpretandu-l pe ZEUL "Bachus"-MIORITIC de"Provincia Europeana Vrancea".Dupa CIRCUL POLITICO-CULTURAL pe care primarul Cristi Misaila l-a facut in sedinta extraordinara a CL.Focsani din data de 17.08.2017,iar MASCARICII POLITICI-"liberali",Bostan Liviu,Cristi Irimia si Nicu Tanase s-au ERIJAT in SALVATORII CULTURII mioritice de "Provincia Europeana Vrancea",in data de 31.08.2017,am postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com,"eseul""CIRCARI POLITICO-CULTURALI, MIORITICI DE "PROVINCIA EUROPEANA VRANCEA"",unde prezint imagini cu mormantul FILANTROPULUI Mr.Gh.Pastia aflat in PARAGINA. Pentru ca CIRCUL POLITICO-CULTURAL de"Provincia Europeana Vrancea"sa fie TOTAL,"independentul" consilier din CL.Focsani, Emi Gongu,a considerat ca se IMPUNE avansare Mr.Gh. Pastia la gardul de GENERAL,pentru a avea acelasi grad ca seful de partid al fratelui sau geaman, respectiv dl.Cel Mare Ionel.Prin intermediul acestei rubrici am spus ca ma voi implica in constituirea unui GRUP DE INTIATIVA pentru renovarea din bani privati a mormantului celui care a fost Mr.Gh.Pastia si pe cale de consecinta,in data de 12.09.2017,am inainta la Primaria Focsani documentatia in vederea obtinerii Certificatului de Urbanism pentru renovarea mormantului Mr.Gh.Pastia,inregistrat la nr.65587/12.09.2017. Cu aceasta ocazie poate afla si primarul Cristi Misaila unde este amplasat mormantul FILANTROPULUI Mr.Gh.Pastia, care prin incalcarea de catre Domnia Sa a Legii 102/2014,a fost lasat in PARAGINA. De asemenea, pana la data emitirii Certificatului de Urbanism, primar Cristi Misaila are OBLIGATIA conform legii amintite mai sus,sa taie nucii care au crescut in jurul mormantului Mr.Gh.Pastia. La anexa 2 a "eseului""IN "PROVINCIA EUROPEANA VRANCEA", DUMNEZEU A INCETAT SA MAI FIE PSD-ist",pe care il voi posta maine,14.09, 2017,pe blogul ulisegrosu.blogspot.com si care se vrea a fi un CADOU dedicat d-lui presedinte Marian Oprisan, care isi aniverseaza ziua de nastere, va fi prezentat in fotocopie petitia nr.124/22.08.2017,inaintata preseduintelui CJ Vrancea, de catre vecina mea, pentru care, catelul Bobita este un PANACEU. In aceste conditii,solici d-lui presente al CJ.Vrancea, Marian Oprisan, ca in cinstea aniversarii zilei de nastere a Domniei Sale,sa-l GRATIEZE pe prietenul meu,Bobitza,FURAT prin ViLENTA de pe un DOMENIU PRIVAT de catre subordonatii primarului Cristi Misaila.

  DE Ulise Grosu, postat pe 13-09-2017, la 08:16

 • Medicamente, medicamente...

  DE IRMA, postat pe 13-09-2017, la 12:04

 • Nici eu nu sunt prea tare cu asta....dar la cat se fura....dai nu ar mai face ?i asta ar fi un ora? chiar mort de tot....a?a macar...ei fura cu sau fara Bachus...festivalul berii..etc......k oricum nu are nimeni ce sa le fac?....macar mergem ?i noi undeva....

  DE Cineva, postat pe 13-09-2017, la 12:45

 • Daca vreti va fac eu metrou sa mergeti la bautura direct la mine la Mandresti unde am eu plasticele cu fratele Bujia. Mariane daca mai imi mai dai un fond european sa mor daca nu te pup si in cur.! Multumesc ca mai scapat de Garda De Mediu.!

  DE Stefan primar de focsani, postat pe 13-09-2017, la 13:38

 • Dar pt.orasul asta are de gand sa faca ceva Primarul????Ca de spectacole ne-am cam saturat !!!!!

  DE Luca, postat pe 13-09-2017, la 13:54

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost