Ponta: Rectificarea bugetară e pozitivă; avem acoperite toate drepturile constituționale fundamentale

0
594


Rectificarea bugetară este una pozitivă, iar drepturile constituționale fundamentale sunt acoperite inclusiv pentru 2016, a declarat premierul Victor Ponta, marți, la începutul ședinței de Guvern. „Vreau să prezentăm foarte clar principalele date ale rectificării bugetare. Și, fiind toți miniștrii prezenți, cine e nemulțumit să zică acum, dacă e cineva, dacă nu, înțeleg că o vom pune în aplicare. (…) În primul rând este, în limbajul nu doar bugetar-fiscal, și în limbajul omului obișnuit, este o rectificare pozitivă. Avem bani mai mulți, cheltuieli mai mici decât au fost prevăzute în Legea bugetului aprobată de Parlamentul României. Deci, oricum o întorci, oricum o faci, e pozitivă, căci sunt mai mulți bani. Fiecare român înțelege dacă are mai mulți bani decât și-a planificat și a cheltuit mai puțin, sigur, că este o rectificare pozitivă”, a explicat premierul.
    Potrivit acestuia, sunt asigurate „absolut toate drepturile constituționale fundamentale — salarii, pensii, alocații, ajutoare de șomaj, disponibilizări”. „De trei ani și jumătate ne-am obișnuit că e normal, dar să nu uităm când nu era normal și când nu erau bani de pensii și salarii. Deci, până pe 31 decembrie 2012, sigur, și după aceea, dar vorbim pe anul 2016 nu există niciun fel de dificultate și de problemă pentru drepturile fundamentale”, a spus Victor Ponta.
    El a precizat că principala alocare bugetară la această rectificare se referă la „noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat și președintele le-a promulgat”. „Drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte, sunt de fapt reveniri în cele mai multe cazuri la ceea ce au tăiat alții în 2010. Și mă refer aici la faptul că alocăm toți banii necesari, doamna ministru, nu vă lipsește niciun leu, da, pentru plata alocațiilor mărite pentru copii, pentru plățile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de război, pentru foști deținuți politici, pentru aviatori, personalul navigant, pentru diplomați, pentru grefieri, pentru toate categoriile sociale. Astăzi, când vorbim, la trei ani de la preluarea guvernării, nu mai există nicio categorie, care a fost nedreptățită în 2010 — 2011, să nu-și fi primit, practic, banii înapoi. Și sunt lucruri în plus pe care am putut să le facem printr-o bună administrare”, a susținut șeful Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here