Poliţiştii vrânceni au participat la prinderea în flagrant a unor colegi şpăgari din Bacău

1
1397


Polițiști de la Direcția Generală Anticorpuție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea au participat, la finele săptămânii trecute, alături de colegii lor din Bacău și Neamț, la prinderea în flagrant a unor polițiști de la Serviciul Rutier Bacău, care ar fi luat mită de la șoferi. 
 Potrivit unui comunicat de presă al DGA, „lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciile Județene Anticorupție Bacău, Neamț și Vrancea, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu participarea Serviciului Operații din cadrul DGA și sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui număr de 3 agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău, Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene”. 
 În comunicat se mai arată că în baza activităților desfășurate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Bacău, în anul 2013 s-a solicitat efectuarea unei testări a integrității lucrătorilor de poliție din zona Onești, județul Bacău, de către Serviciul Operații al DGA. Astfel, ofițerii Serviciului Operații au organizat, în august 2013, o activitate de testare a integrității, al cărei rezultat a fost negativ pentru agenții de poliție C. R. I. și C. C., ambii din cadrul IPJ Bacău, Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene. Atunci, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind înregistrat dosar penal, iar pe baza ordonanței s-a dispus introducerea în cauză a unui investigator sub acoperire.  
„Cercetările au fost continuate, iar la data de 25.04.2014 s-a procedat la organizarea a două activități de prindere în flagrant, astfel: pe raza comunei Åžtefan cel Mare, județul Bacău, în urma percheziției efectuate asupra echipajului de poliție rutieră format din agenții M. B. și C. R. I. s-a găsit asupra acestora suma de 300 lei, pretinsă și primită cu titlu de mită pentru a nu aplica o sancțiune contravențională; iar pe raza comunei Oituz, județul Bacău, în urma percheziției efectuate asupra unui alt echipaj de poliție rutieră, la agentul de poliție C. C. s-a găsit suma de 400 lei, pretinsă și primită pentru a nu aplica o sancțiune contravențională”, se mai arată în aceeași informare. Cei trei polițisti au fost reținuți, iar sâmbătă au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 
 Presa din Bacău scrie că polițiștii arestați făceau parte din două echipaje: unul acționa pe drumul Onești-Oituz, celălalt pe drumul Onești-Adjud, fiind prinși în timp ce primeau de la ofițerii anticorupție sub acoperire 300, respectiv 400 de lei, pentru a măslui probele video înregistrate de aparatele radar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here