PIROMAN reținut pentru incendierea a DOUĂ MAȘINI în Focşani

0
1113


Un bărbat de 32 de ani, din Focșani, a fost reținut aseară, pentru 24 de ore, deoarece a incendiat două mașini, parcate în curtea fostului sediu al Palatului Copiilor, de pe strada Cuza Vodă. Marius Daniel Ș. nu este la prima abatere. El a mai fost condamnat, în 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aceeași faptă și a avut termen de încercare de 5 ani. Luat la întrebări, piromanul le-a spus anchetatorilor că nu știe ce a fost în capul lui.
    Totul a început marți dimineață, în jurul orei 5.00, atunci când s-a dat alarma prin 112 că două mașini, una ceva mai veche și nefolosită și un Chevrolet Aveo, au fost cuprinse de flăcări. În urma apelului, la fața locului au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, dar și polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani.
După ce au stins incendiul, pompierii au făcut verificări pentru a stabili cauza  incendiului, iar primele date au indicat faptul că mașinile au fost incendiate. Potrivit anchetatorilor, piromanul a pus folii sub autoturisme, apoi le-a dat foc. „În urma unui apel primit în jurul orei 05.00, prin intermediul numărului unic de urgență 112 la dispeceratul integrat ISU-SAJ, s-a anunțat producerea unui incendiu la două autoturisme parcate pe strada Cuza Vodă din municipiul Focșani, ambele înmatriculate în județul Vrancea. Imediat s-au deplasat la fața locului două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. În urma incendiului, la unul din autoturisme au ars husa de protecție auto, bara de protecție față, radiatorul, instalația electrică și s-a deteriorat vopseaua de pe caroserie. La celălalt autovehicul au ars materiale combustibile din habitaclu și compartimentul motor, degradându-se vopseaua caroseriei în proporție de 90%. În urma verificărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs ca urmare a folosirii intenționate a sursei de aprindere”, ne-a precizat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Polițiștii și-au dat seama că au de-a face cu un piroman, mai ales că nu este prima dată când un autoturism este incendiat în Focșani. Prin urmare, au început verificările pentru identificarea persoanei care a dat foc mașinilor. Din verificările făcute de polițiștii focșăneni a rezultat că principalul suspect este un tânăr de 32 de ani, mai vechi client de-al lor.
La audieri, care au durat până aseară, el nu a negat comiterea faptei, ba chiar le-a spus anchetatorilor că nu știe ce a fost în capul lui. Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. „La data de 16 septembrie a.c., ora 05.05, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că în apropierea unui bloc situat pe str. Alexandru Vlahuță ard mai multe resturi menajere din jurul unor pubele. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, precum și faptul că două autoturisme parcate lângă pubele ard. Echipa operativă complexă ajunsă la fața locului a efectuat primele cercetări și a stabilit faptul că S. Marius Daniel, de 32 ani, din localitate, este principalul suspect de săvârșirea infracțiunii de distrugere. Acesta a fost reținuț pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, ne-a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Oamenii legii spun că nu este vorba despre o răzbunare în acest caz, ci pur și simplu de „plăcerea” de a vedea flăcări. Ei fac în continuare verificări pentru a stabili dacă tânărul are vreo legătură și cu alte cazuri, asta pentru că, în urmă cu câteva luni, în Focșani a fost incendiat un taximetru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here