Peste o mie de elevi vrânceni, cu situația școlară neîncheiată pe semestrul I
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Peste o mie de elevi vrânceni, cu situația școlară neîncheiată pe semestrul I
Peste o mie de elevi vrânceni, cu situația școlară neîncheiată pe semestrul I
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Aproximativ 1.250 de elevi au rămas cu situația școlară neîncheiată la finalul semestrului I din anul școlar 2017-2018. Potrivit prevederilor Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP), elevii care se află într-o astfel de situație își pot încheia situația școlară în primele patru săptămâni din semestrul II, cu condiția să se prezinte la școală și să obțină note. ”Elevii declaraţi amânaţi pe semestrul I îşi vor încheia situaţia şcolară în primele patru săptămâni de la revenirea la şcoală, în conformitate cu prevederile prezentului regulament”, se arată la alineatul 1 din articolul 65 al ROFUIP. ”La finalul semestrului I au fost scoși din sistem elevii cu situația neîncheiată. Sunt 1.250 de elevi cu situația neîncheiată. Dacă vor veni să își încheie situațiile, ei vor fi reintroduși în SIIIR”, ne-a spus inspectorul școlar general, profesorul Dorin Cristea.
La începutul anului școlar 2017-2018 au fost înregistrați 50.299 de elevi la nicelul județului Vrancea. O situație clară a elevilor care nu mai frecventează școala va putea fi cunoscută abia după ce trec primele patru săptămâni din semestrul II, iar cei care își încheie situația școlară vor fi reintroduși în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR).
În semestrul II, conducerile unităților de învățământ trebuie să stabilească o dată specială pentru rezolvarea situațiilor școlare, până la sesiunea de corigențe. „Încheierea situaţiei şcolare a elevilor amânaţi pe semestrul al doilea sau amânaţi anual se face într-o perioadă stabilită de conducerea unităţii de învăţământ, înaintea sesiunii de corigenţe. Elevii amânaţi, care nu promovează la una sau două discipline de studiu, în sesiunea de încheiere a situaţiei şcolare, se pot prezenta la sesiunea de corigenţe”, se precizează la alineatul 2 din articolul 65 al ROFUIP.
Totodată, trebuie remarcat faptul că românii au început din nou să migreze și își iau și copiii de vârstă școlară în țările în care pleacă. De asemenea, între cele două semestre școlare au loc și numeroase transferuri ale elevilor, de la o școală din județ la alta sau dintr-un județ în altul.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost