Peste 1800 de infracţiuni de FURT în Vrancea, în primele 10 luni din 2017, majoritatea cu AUTORI NECUNOSCUȚI!

0
1393


Un număr de 1879 infracțiuni de furt, 1135 în mediul urban și 744 în mediul rural, 1183 dintre acestea fiind înregistrate cu autori necunoscuți, s-au înregistrat în primele 10 luni ale anului 2017, în județul Vrancea, se arată într-un raport prezentat de polițiștii vrînceni în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea. Totodată, din cele 1879 infracțiuni de furt, 370 au fost infracțiuni de furt din locuințe, 166  în mediul urban și 204 în mediul rural, 249 dintre acestea fiind înregistrate cu autori necunoscuți.
    Pentru reducerea fenomenului infracțional și victimal în rândul cetățenilor și pentru creșterea gradului de siguranță a acestora, au fost realizate activități de prevenire, conform obiectivelor programului de prevenire. În perioada de referință au fost desfășurate activități de prevenire în baza  campaniei naționale „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”. Au fost organizate activități educativ – preventive  în cadrul celor 5 evenimente, după cum urmează : Ziua porților deschise pentru copii la sediile I.P.J. Vrancea și secția Golești, Ziua porților deschise pentru copii, la sediul I.P.J. Vrancea, Ziua porților deschise pentru copii, în comuna Tulnici, „Școala altfel, Să știi mai multe, să fii mai bun!”, Săptămâna prevenirii criminalității”, prima ediție 2017 în  luna aprilie, a II-a ediție în luna octombrie 2017. Au fost încheiate  șapte protocoale de colaborare, respectiv: Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”  și I.P.J. Vrancea, Direcția de Tineret și Sport Vrancea și I.P.J. Vrancea, I.P.J. Vrancea și Protoieria I Focșani, I.P.J. Vrancea și Protoieria II Focșani, I.P.J. Vrancea și Protoieria Panciu, I.P.J. Vrancea și Biserica Penticostală „Golgota” Mărășești, I.P.J. Vrancea și Biserica Creștină după Evanghelie „Speranța” Mărășești.
    De asemenea, au fost realizate următoarele activități: Au fost organizate 401  întâlniri cu grupurile țintă; Au fost distribuite 3800 materiale preventiv-informative; Polițiștii au participat la emisiuni radio – tv și au înaintat informări către presa scrisă; Au fost organizate 15 dezbateri în Grupul de lucru și 19 ședințe cu membrii Grupului de acțiune comunitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here