Paul Stănescu: Foaia de parcurs privind realizarea stadioanelor pentru CE de fotbal 2020 va fi monitorizată de premier
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Paul Stănescu: Foaia de parcurs privind realizarea stadioanelor pentru CE de fotbal 2020 va fi monitorizată de premier
Paul Stănescu: Foaia de parcurs privind realizarea stadioanelor pentru CE de fotbal 2020 va fi monitorizată de premier
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, a declarat că se va ocupa personal de foaia de parcurs privind realizarea celor patru arene de fotbal - 'Steaua', 'Arcul de Triumf', 'Rapid' şi 'Dinamo' - în vederea desfăşurării unor meciuri de la Campionatul European 2020, iar finalizarea acestor obiective va fi monitorizată de prim-ministrul Viorica Dăncilă. "V-am spus cum stau lucrurile, foaia de parcurs, toată această foaie de parcurs va fi monitorizată de doamna prim-ministru, iar eu mă voi ocupa personal de acest lucru", a declarat Paul Stănescu.
Vicepremierul a fost întrebat în conferinţa de presă desfăşurată la Palatul Victoria despre stadiul pregătirilor în vederea organizării în România a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. Stănescu a îndemnat la optimism, după ce a a fost întrebat ce se va întâmpla dacă vor exista probleme cu realizarea celor patru arene - "Steaua", "Rapid", "Arcul de Triumf" şi "Dinamo". "De ce punem noi, tot timpul, dacă ? Aşa cum spuneam mai înainte, doamna prim-ministru va fi implicată în mod direct, eu la fel, doamna ministru (ministrul Tineretului şi Sportului - n.r.) la fel, cred că lucrurile vor ieşi. Să fim optimişti cu toţii, de ce să începem de la bun început să fim pesimişti. Haideţi cu toţii să fim optimişti, dar şi realişti să fim în acelaşi timp. Eu cred şi noi credem că se poate realiza foaia de parcurs pe care ne-am propus-o privind EURO 2020", a declarat viceprim-ministrul.
Stănescu a afirmat că este posibil ca stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la data la care va începe Campionatul European. "Sigur, aşa cum spunea doamna director, doamna preşedintă a CNI, noi suntem convinşi că se poate, dacă vom avea, pentru că, aşa cum ştiţi cu toţii, la Dinamo au fost mai multe probleme juridice, să le spunem aşa, el este pe lista de sinteză şi e posibil ca stadionul Dinamo, deci e posibil, şi ne asumăm acest lucru, ca el să nu fie finalizat până la data la care în care va începe Campionatul European. Sigur, înţeleg, şi am şi vorbit cu Gică Popescu, sunt situaţii de avarie dacă putem să le spunem aşa, spuneam mai înainte că avem două stadioane, şi la Ploieşti şi la Giurgiu, dar nu numai. Înţeleg că se poate folosi şi stadionul de la Mogoşoaia şi de la Voluntari, deci avem soluţii ", a declarat Paul Stănescu.
Vicepremierul a subliniat că este foarte important ca toate cele patru stadioane să fie finalizate. "Sigur că noi ne-am dori ca toate patru să fie finalizate până la începerea Campionatului European de fotbal, dar dacă Dinamo, care este, într-adevăr, cu semn de întrebare, nu poate fi gata, vom găsi alte soluţii, dar este foarte important, la fel de important ca şi Dinamo să fie finalizat cât de repede, pentru că e o arenă care, pentru mulţi suporteri din această ţară, aduce multe, multe bucurii", a declarat Stănescu.
Vicepremierul a vorbit şi despre magistrala de metrou spre Otopeni. "Cu M6, cred că ministrul Transporturilor v-a dat toate datele şi ştiţi despre ce e vorba. Sigur, noi ne propunem ca metroul să circule înainte de începerea Campionatului European de fotbal", a declarat Stănescu, întrebat dacă Magistrala 6 de metrou care ar urma să lege Capitala de Aeroportul Otopeni va fi funcţională până în 2020, la momentul desfăşurării CE de fotbal.
Paul Stănescu a reamintit şi cadrul legislativ care a stat la baza proiectului privind turneu final european de fotbal. "Prima Hotărâre de Guvern a fost dată în 2013, s-a declarat Campionatul European de Fotbal 2020 şi candidatura României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul turneului final de interes public şi importanţă naţională. O a doua Hotărâre de Guvern 232 din 2017, s-a declarat de interes public şi de importanţă naţională organizarea efectivă la Bucureşti a unor meciuri din cadrul turneului final 2020", a declarat vicepremierul. Stănescu a menţionat şi oraşele care, alături de Bucureşti, urmează să găzduiască meciuri la EURO 2020: Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.
La conferinţa de presă de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, şi consilierul onorific al premierului, fostul internaţional Gheorghe Popescu.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost