Patru școli din Focșani, Casa de Cultură, Teatrul, Palatul Copiilor, Polivalenta și un centru de zi nu au autorizație de securitate la incendiu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Patru școli din Focșani, Casa de Cultură, Teatrul, Palatul Copiilor, Polivalenta și un centru de zi nu au autorizație de securitate la incendiu
Patru școli din Focșani, Casa de Cultură, Teatrul, Palatul Copiilor, Polivalenta și un centru de zi nu au autorizație de securitate la incendiu
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Nouă instituții publice din municipiul Focșani nu au autorizație de securitate la incendiu. Potrivit unei situații prezentate luna trecută de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” (ISU) al județului Vrancea, instituţiile publice din municipiul Focșani care nu au autorizația de securitate la incendiu, sunt: Casa de Cultură a Sindicatelor ”Leopoldina Bălănuţă” Focşani; Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focşani; Palatul Copiilor Focşani; Sala Polivalentă Focşani; Centrul de Zi de Reabilitare şi Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi; Şcoala Postliceală Sanitară Hippocrate (deţine aviz de securitate la incendiu); Şcoala Gimnazială Nr.7 Focşani; Şcoala Nr. 3 Focşani; Şcoala Gimnazială "D. Zamfirescu" Focşani.
    Conform legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, autorizația de securitate la incendiu este reprezentată de „actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean sau al municipiului București, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale securitate la incendiu - la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări”. Autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale - securitate la incendiu. Conform aceleiași legi în vigoare, avizul de securitate la incendiu este reprezentat de „actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean sau al municipiului București, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale - securitate la incendiu - a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări”.

Sancţiuni şi măsuri care pot fi aplicate pentru lipsa avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu

     Nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor prevăzute de legea  307/2006 se sancţionează cu amendă de la 5001 lei la l0000 lei. De asemenea,  punerea în funcţiune a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare şi/sau s-a schimbat destinaţia acestora, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, se sancţionează cu amendă de la 20000 lei la 500001ei. Se mai sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 100.000 lei şi oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, potrivit criteriilor stabilite prin hotărâre a Guvernului.
    Dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, autorizate din punctul de vedere al securităţii la incendiu, cu aria desfăşurată mai mare de 200 mp, având destinaţia de comerţ, cultură sau turism, este posibilă în situaţii ca depăşirea numărului de niveluri supraterane faţă de valoarea de referinţă admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/gradul de rezistenţă la foc; desfiinţarea unei căi de evacuare atunci când, potrivit reglementărilor tehnice specifice, se impun două sau mai multe căi de evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă; desfiinţarea instalaţiilor/sistemelor de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului; desfiinţarea instalaţiilor/sistemelor de desfumare ori a instalaţiilor de iluminat de securitate pentru evacuare.

Cum se pot obține avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu


    Avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu şi de protecţie civilă se solicită inspectoratelor judeţene în a căror zonă de competenţă urmează să fie realizate ori sunt amplasate construcţiile, instalaţiile sau amenajările respective direct sau prin împuterniciţi. Documentaţia poate fi depusă şi în format electronic, însoţită de semnătura electronică a factorilor implicaţi în procesul de avizare/autorizare. Termenul de emitere a avizelor este de maximum 15 zile. Termenul de emitere a autorizaţiilor este de maximum 30 de zile. În situaţia în care documentaţia este incompletă, în termen de cel mult 10 zile de la data înregistrării cererii, inspectoratul judeţean comunică solicitantului, în scris, documentele care trebuie depuse spre completare, precum şi faptul că trebuie să ridice documentaţia depusă.
    În situaţia în care, în urma verificării conţinutului documentelor şi, respectiv, a condiţiilor din teren, se constată că nu sunt respectate prevederile reglementărilor specifice, cererea se respinge. Respingerea cererii de emitere a avizului sau a autorizaţiei impune reluarea procesului de avizare/autorizare, după remedierea deficienţelor comunicate. Termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (4A1) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost prorogat până la data de 30 septembrie 2017 în conformitate cu LEGEA nr. 146 din 26 iunie 2017. De la această data legea 307/2006 nu a mai suferit modificări în acest sens.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost