Panouri ELECTRONICE în staţiile de autobuz din Focşani. Ce pot citi călătorii

6
2261


După ce a testat două panouri cu afișaj electronic în stația de la Capelă și de vizavi de Vincon, societatea de Transport Public Local (TPL) Focșani a montat astfel de panouri în toate stațiile de pe traseul Centru – Sud. Acestea au devenit funcționale începând de vineri la prânz. Până la mijlocul săptămânii viitoare vor fi montate astfel de panouri și în stațiile de la fostul Tribunal, Spitalul Județean, Brăilei, Obor, astfel încât numărul total va ajunge la 15. Deocamdată, pe aceste panouri călătorii pot citi în cât timp va ajunge un anumit autobuz în stație, dar, ne-a precizat directorul TPL Focșani, Ion Diaconu, ele pot afișa orice fel de informații: de la diferite modificări ale traseului unui autobuz, la blocaje în trafic, mesaje ale Primăriei Focșani și chiar… reclame, dacă, desigur, se vor găsi agenți economici interesați să fie promovați astfel. Ion Diaconu spune că Focșaniul este primul oraș din România în care sunt montate astfel de panouri în stațiile de autobuz.
    În altă ordine de idei, directorul TPL ne-a declarat că anul acesta societatea va cumpăra câteva autobuze de capacitate mică, ce vor fi utilizate în afara orelor de vârf pe anumite trasee. Un astfel de autobuz a fost testat timp de câteva zile în decembrie anul trecut. „Are 22 de locuri, 11 pe scaune și 11 în picioare. Marele avantaj e că are rampă pentru persoanele cu handicap. Consumul este de 12 litri la suta de kilometri și costă în jur de 35-37 de mii de euro”, ne-a spus atunci Ion Diaconu.
    O precizare importantă este că biletele de autobuz nu se vor scumpi, după cum ne-a dat asigurări directorul de la Transport Public Local Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here