Organizația Salvați Copiii donează echipamente medicale performante Spitalului Județean

0
4778


Organizația Salvați Copiii va dona cinci echipamente medicale performante Spitalului Județean, echipamente „care vor ajuta copiii născuți prematur să supraviețuiască”. „Marți, 2 august, Organizația Salvați Copiii va dona secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani cinci echipamente medicale performante, în valoare de 25.000 de euro. Noile aparate vor ajuta copiii născuți prematur să supraviețuiască și să aibă șansa unui viitor mai bun”, se arată într-o informare de presă.
     În urmă cu doi ani (FOTO), Maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a fost dotată cu un aparat pentru suport respirator, donat de Organizația „Salvați Copiii” București. Mariana Oprea, șefa de atunci a secției de Neonatologie, a explicat importanța echipamentului instalat. „În ultimii ani, indicele mortalității infantile pe județ este în scădere. Acesta este o mândrie pentru noi ca medici și se datorează, în mare parte, faptului că am beneficiat de metode de tratament și echipamente moderne. Mulțumim pe această cale Organizației «Salvați Copiii», care ne-a ajutat cu un aparat pentru suport respirator mobil, ce poate fi folosit inclusiv în sala de nașteri. Acest aparat este prima șansă la viață pentru copiii care se nasc cu hipoxie sau asfixie perinatală, detresă respiratorie neonatală, malformații congenitale de cord, greutate mică și extrem de mică la naștere”.
    „Salvați Copiii” România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile și protecția copilului în România din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizației sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenție deosebită către cei aflați în situații dificile – copiii din comunitățile dezavantajate, copiii victime ale violenței, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiați etc.
Salvați Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here