Onor pentru eroii neamului; Armata Română a fost felicitată de șeful administrației județene, de parlamentari și primari
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Onor pentru eroii neamului; Armata Română a fost felicitată de șeful administrației județene, de parlamentari și primari
Onor pentru eroii neamului; Armata Română a fost felicitată de șeful administrației județene, de parlamentari și primari
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Ziua Armatei Române a constituit un bun prilej pentru președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru parlamentarii social democrați vrânceni, dar și pentru primari de a-i felicita pe militari, cei care și-au dat viața pentru ca România să existe așa cum o cunoaștem cu toții astăzi. „Astăzi (ieri-n.r.) este o zi de mare însemnătate pentru noi, românii, în care prezentăm onorul eroilor neamului, cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru unitatea şi integritatea naţională a statului român, pentru păstrarea independenței și suveranității naționale. În ziua de 25 octombrie 1944, armata română elibera ultima localitate românească de sub ocupaţie străină și, astfel, recucerea teritoriul naţional pierdut în urma Dictatului de la Viena. Eliberarea întregului teritoriu național s-a obținut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari, angajați nemijlocit în luptă. Această zi a rămas în conştiinţa românilor ca un moment simbolic al unui drum glorios, parcurs de Armata Română, soldat cu numeroase jertfe. La noi, la români, aceste semnificaţii sunt cu atât mai profunde, cu cât istoria a probat, de-a lungul timpului, legătura strânsă dintre armată şi interesele fundamentale ale poporului român“, se arată în mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea.
Marian Oprișan a arătat că ne aflăm la 13 ani de la aderarea României la NATO şi la 10 ani de la integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană, iar strategia naţională de apărare reafirmă angajamentele pe care le presupun aceste evenimente. Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană sunt fundamentele politicii externe ale României. Șeful administrației județene a arătat că, în prezent, Armata României participă cu efective la diverse misiuni internaționale de combatere a terorismului, de sprijinire a păcii sau umanitare. „Din păcate, în unele dintre aceste misiuni, militarii români își sacrifică viața: păstrăm în memorie cel mai recent eveniment trist, din 15 septembrie, când trei militari din cadrul Batalionului 280 Infanterie din Focșani au fost răniți în Afganistan, unul dintre aceștia pierzând lupta cu viața, în timpul unei misiuni NATO. Aprecierile de care se bucură militarii români participanți în misiuni și operații în afara teritoriului țării contribuie la creşterea prestigiului internaţional al ţării noastre și sunt dovada concretă că Armata României deține importante resurse în domeniul asigurării securităţii și este garanta suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării. Ziua de 25 octombrie a rămas întipărită în memoria şi sufletele românilor ca fiind momentul în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost şi sunt în slujba ei. Cu acest prilej, în numele conducerii Consiliului Județean Vrancea, dorim să vă mulțumim pentru patriotismul și curajul de care dați dovadă în fiecare zi și vă urăm mult succes în nobila dumneavoastră misiune!“, se arată în finalul mesajului președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

„Nu vom uita niciodată curajul atâtor eroi“

Și senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu spune că nu trebuie uitat niciodată curajul eroilor care și-au dat viața pentru ca România să existe așa cum o cunaoștem cu toții astăzi. „Ziua Armatei Române este celebrată, în fiecare an, pe data de 25 octombrie, dată la care, în anul 1944, militarii români eliberau ultimele palme de pământ românesc, respectiv localităţile Carei şi Satu Mare, răpit prin Dictatul de la Viena. Nu vom uita niciodată curajul atâtor eroi, care și-au dat viața pentru ca România să existe așa cum o cunoaștem cu toții astăzi. Nu trebuie să uităm că anul acesta am sărbătorit, aici, în Vrancea, 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, din Primul Război Mondial, victorii  care au schimbat soarta României și au creat premizele Marii Uniri, care a avut loc, un an mai târziu, la 1 Decembrie 1918!“, a precizat senatorul Dumitrescu.
Parlamentarul a arătat că Armata Română este una dintre instituţiile care a acţionat permanent în slujba poporului, în toate momentele fierbinţi ale istoriei naţionale. „Ziua Armatei României constituie, pentru toți românii, ocazia de a vă mulţumi pentru curajul, devotamentul şi profesionalismul dumneavoastră dovedit atât în apărarea frontierelor cât și în teatrele de operațiuni, misiuni la care ați participat cu succes!“, a încheiat senatorul Cristian Dumitrescu.

„Un simbol perpetuu pentru ceea ce înseamnă patriotismul şi onoarea“

La rândul său, deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a arătat în mesajul său că trebuie onorat curajul atâtor eroi care, de-a lungul secolelor, au pus dragostea faţă de patrie şi popor mai presus decât orice. „Generaţie după generaţie, ne plecăm fruntea cu respect şi recunoştinţă pentru sacrificiul acestor exemplari înaintaşi. Memoria lor este veşnică, deodată cu preţuirea noastră pentru toţi veteranii de război şi văduvele acestora. Onorăm, totodată, această instituţie naţională care, cu dăruire şi devotament, dincolo de cuvinte, s-a aşezat întotdeauna, în fiecare clipă de încercare, în apărarea şi în sprijinul nostru, al tuturor. Reazăm neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării, Armata Română, cea de ieri, de azi şi de mâine, reprezintă un simbol perpetuu pentru ceea ce înseamnă patriotismul şi onoarea. Ziua Armatei Române poartă gândul nostru bun şi încrederea noastră neclintită către toţi militarii noştri din ţară şi din teatrele de operaţiuni de peste hotare. Într-o lume plină de ameninţări crescânde şi de conflicte complexe, departe de tot ceea ce le este drag, ostaşii României ne fac cinste prin înaltul lor simţ al datoriei şi prin profesionalismul cu care se achită de misiunile care le sunt încredinţate oriunde în lume. Fie că este vorba despre combaterea terorismului, despre menţinerea păcii ori despre operaţiuni umanitare, prin ei şi datorită lor, ţara noastră îşi demonstrează implicarea în respectarea tuturor parteneriatelor sale regionale şi internaţionale“, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.
Parlamentarul a susținut că nu trebuie să uităm niciun moment că dincolo de prevederile parteneriatelor şi de cele ale tratatelor internaţionale semnate, dincolo de dezvoltarea tehnologiei şi a tehnicii de luptă, se află oamenii, militarii români. „Lor le închinăm această zi, către ei se îndreaptă gratitudinea noastră! Către ei merg salutul frăţesc şi respectul nostru! Ei ne sunt model de dăruire şi de patriotism şi tot lor le adresăm gândurile noastre de mulţumire, ca şi urările noastre de sănătate şi de succes!“, a încheiat deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr. 

„Ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața veteranilor de război“

Și primarii orașelor vrâncene au transmis mesaje ostașilor români cu ocazia  Zilei Armatei Române. „Ziua Forțelor Armate Române este sărbătorită din anul 1959 pe data de 25 octombrie. Sărbătoarea marchează eliberarea orașului Carei de sub ocupația germană, ultimul teritoriu românesc eliberat în cel de-al Doilea Război Mondial. Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas intipărită în sufletele românilor ca ziua în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost și sunt în slujba sa, în toate garnizoanele și teatrele de operațiuni“, se arată în mesajul primarului orașului Odobești, Daniel Nicolaș.
De asemenea, edilul orașului Panciu, Iulian Nica, a spus, în mesajul său, că 25 octombrie este ziua în care ne omagiem eroii care au căzut la datorie pentru apărarea gliei strămoșești și „ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața veteranilor de război care au înfruntat ploaia de gloanțe pentru ca noi să trăim într-o ţară liberă şi independentă“. „Nu în ultimul rând, gândul nostru se îndreaptă, azi, și către militarii români aflați în misiunile de menținere a păcii, în teatrele de operațiuni din întreaga lume. Cu ocazia Zilei Armatei Române, doresc să transmit un sincer la mulți ani tuturor militarilor din Garnizoana Vrancea și să le mulțumesc pentru devotament, patriotism și curaj! Le urez împliniri profesionale şi satisfacţii personale, multă sănătate şi bucurii, alături de familie și de cei dragi!“, a transmis primarul orașului Panciu, Iulian Nica. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost