Ofiţerul mort în urma unei bătăi va fi înmormântat duminică. Audierile au continuat la Parchet

5
1958


Costel Cucută, ofițerul în rezervă din Ministerul Apărării Naționale, care pe data de 4 august ar fi împlinit 44 de ani, va fi condus pe ultimul drum duminică. Înmormântarea va avea loc în cimitirul din comuna Popești, după cum ne-a spus fratele său. Trupul neînsuflețit al ofițerului a fost ridicat de familie vineri, de la Serviciul de Medicină Legală, acolo unde a fost efectuată necropsia pentru a se stabili cauzele decesului bărbatului, care a murit după ce a fost victima unei agresiuni.
În timp ce familia se pregăteaște de înmormântare, anchetatorii au continuat verificările și vineri, pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat în seara zilei de 22 iulie a.c., atunci când bărbatul a ajuns la spital după ce ar fi fost bătut, după cum spune familia sa, de consilierul local PP-DD, Năstase Chivu, dar și de alte persoane.
    Vineri, după ce s-au primit rezultatele preliminarii ale necropsiei, rezultate care ar arăta că loviturile au legătură cu decesul, după cum ne-au spus sursele noastre, la sediul Parchetului au fost aduse mai multe persoane pentru a fi audiate. Totodată, anchetatorii au mers și la Urechești pentru a face verificări și pentru a discuta cu vecinii, care ar fi auzit ce s-a întâmplat în seara respectivă. Printre cei aduși la sediul Parchetului s-a numărat și consilierul pe care familia victimei îl acuză, venit împreună cu fiul său minor, dar și un alt bărbat, care ne-a spus că a fost chemat pentru că se consideră că și el ar fi fost în curtea lui Năstase Chivu în seara în care ar fi avut loc altercația dintre ei.
    Năstase Chivu nu a dorit să dea detalii cu privire la cele întâmplate. El s-a rezumat doar la a ne declara că „acum nu pot spune nimic. Vom discuta după ce voi fi audiat de procuror”. Năstase Chivu a ținut să ne asigure că el în seara cu pricina nu era acasă.
    În timp ce bărbatul afirmă că nu știe nimic, fratele victimei, Vasile Nicușor Cucută, prezent și el la sediul Parchetului și joi și vineri, ne-a spus că în fața sa, consilierul ar fi spus că „l-am bătut că așa am vrut să fie”. Vineri, fratele victimei ne-a spus că va face tot ce¬-i stă în putință pentru ca adevărul să iasă la iveală, el fiind ferm convins că fratele său a fost omorât în bătaie. De altfel, fratele ne-a precizat joi că înainte de a intra în comă, Costel i-a spus cine l-a bătut. „Până să intre în comă l-am văzut și mi-a spus că l-a bătut consilierul, cu fiul și alte persoane. Mi-a spus ce-și amintea și el. Mi-a spus că îi dădeau, el leșina, apoi turnau apă și tot îi dădeau. A doua zi am vorbit cu consilierul și mi-a spus că l-a bătut că așa a vrut să fie”.    
    Vineri seara, în jurul orei 21.00. la sediul Parchetului încă se mai făceau audieri, iar procurorul de caz, Liviu Oprișan ne-a spus că nu s-a luat nicio măsură. Subiectul a fost comentat pe site-ul „Monitorul de Vrancea” la fiecare apariție. Acum, când Costel Cucută a decedat, oamenii s-au arătat foarte indignați de faptul că vinovatul nu este deferit justiției.

        Ofițerul a murit după 9 zile de chin

    Reamintim că ofițerul a ajuns la Spitalul Județean Focșani în seara zilei de 22 iulie a.c. La câteva zile după ce a fost operat, bărbatul a intrat în comă, iar în dimineața zilei de 31 iulie a.c., a decedat la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Focșani. Soția victimei a arătat cu degetul către consilier imediat după ce soțul său a ajuns la spital. Ea ne-a spus atunci că „am văzut cum îl scoteau din curte. Era Chivu și cu altcineva. Era pe înserat. Am sunat la 112 și a venit poliția și ambulanța, iar între timp eu am încercat să-l ajut. Se plângea de burtă și îi ieșea sângele pe toate părțile„, a povestit Luminița Cucută, soția decedatului. Consilierul și soția sa au negat că ar avea vreo legătura cu acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here