Oamenii care conduc România, invitați să planteze puieți de stejar în Parcul Memoriei Naționale
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Oamenii care conduc România, invitați să planteze puieți de stejar în Parcul Memoriei Naționale
Oamenii care conduc România, invitați să planteze puieți de stejar în Parcul Memoriei Naționale
Voteaza :

Articolul a primit 7 voturi

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, i-a invitat public pe președintele României Klaus Iohannis, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă, dar și pe miniștrii din Guvernul României să participe sâmbătă, la Mărășești, la cea de a doua campanie de plantare de puieți de stejar în Parcul Memoriei Nationale - ”RoMândria”. Este vorba de plantarea a peste 112 mii de puieți. „Pe această cale fac un apel public catre: Președintele României - domnul Klaus Iohannis, Președintele Senatului - domnul Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Camerei Deputaților - domnul Liviu Dragnea, Prim-ministrul României – doamna Viorica Dăncilă, dar și către miniștrii din Guvernul României pentru a participa la campania de plantare“, se arată în invitația publică lansată de Oprișan.
Consiliul Județean Vrancea a demarat deja lucrările de pregătire a terenului, care se întimde pe o suprafață de 25 de hectare și pe care vor fi plantați 112.500 puieți de stejar. „În această primavară vom planta 112.500 puieți în memoria celor care au scris cu sânge ”Pe aici nu se trece!” în Primul Război Mondial. În anul Centenarului Marii Uniri, cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să arătăm că suntem buni români! Așadar îi invit pe toți bunicii să își ia nepoții de mână și să vină pe 21 aprilie 2018 la Mărășești, să scriem, împreună, încă o pagină în istoria Parcului Memoriei Naționale. Este modalitatea prin care noi toți, bunici, părinți și tineri onorăm memoria eroilor căzuți pe frontul de la Mărășești din vara anului 1917. Prezența dumnevoastră într-un număr și mai mare față de precedenta ediție de plantare, din 18 noiembrie 2017, arată cu adevarat dimensiunea simțirii noastre naționale“, se arată în mesajul președintelui Consiliului Județean.
Marian Oprișan îi roagă pe voluntari ca, la fel ca și la ediția precedentă, să vină la eveniment echipați corespunzător, cu un hârleț/lopată, cizme din cauciuc și să respecte măsurile și instrucțiunile de plantare. „În anul Centenarului Marii Uniri, în județul Vrancea prinde rădăcini un proiect de mare însemnătate pentru memoria și conștiința colectivă națională, datorită voluntariatului românilor. Ne sunt alături, ca parteneri, postul de televiziune Antena 3, Ministerul Apărării Naționale (MAPN), Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”. Vă invităm pe toți să ne fiți alături în demersul de a ne cinsti eroii și de a lăsa un monument viu generației viitoare!“, se arată în finalul mesajului transmis de Oprișan.

8000 de oameni au plantat 50 de mii de stejari


Peste 8000 de oameni au participat, în noiembrie anul trecut, la acțiunea de plantare a primei serii de 50 de mii de stejari, în cadrul Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria. Este vorba de elevi, profesori, studenți, sportivi, militari, jandarmi, pompieri, polițiști, cadre medicale, silvicultori, funcționari, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali. Oameni din toată România au venit să planteze stejari în Parcul memoriei naționale Ro Mândria Mărășești. Acțiunea a avut loc pe un teren situat în imediata apropiere a orașului Mărășești. Parcul Memoriei Naţionale va avea 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918. Suprafața parcului va fi de 75 de hectare.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a mulțumit tuturor românilor care au venit la Mărășești, în noiembrie, pentru a sădi sentimentul recunoștinței pentru eroii noștri și pentru ca Parcul Memoriei Naționale să prindă rădăcini. „Parcul Memoriei Naționale nu va fi doar o pădure în care noi și generațiile viitoare, copiii noștri și nepoții noștri vor veni pentru relaxare și promenadă, ci va fi și un loc în care se va scrie o imensă lecție de istorie, pe care trebuie să o transmitem din generație în generație. Parcul Memoriei Naționale este o idee îndrăzneață, pe care iată că reușim să o punem în practică“, a spus el.
Primul stejar al viitorului parc a fost plantat în memoria eroinei Ecaterina Teodoroiu. Plantarea puieților şi derularea procedurilor necesare punerii în operă a acestei idei cu valoare simbolică vor fi etapizate până la finalul anului 2018, când România celebrează Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Oprișan, felicitat de Klaus Iohannis 


Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru inițiativa realizării Parcului Memoriei Naționale – Mărășești – RoMândria. Scrisoarea a fost transmisă lui Oprișan de consilierul prezidențial Sergiu Nistor. „Preşedintele României vă felicită pentru iniţiativă şi urează succes proiectului ce constituie nu doar o frumoasă punte a memoriei, ci şi un simbolic angajament pentru viitorul naţiunii noastre într-o Europă unită, într-o lume a păcii. Sacrificiul înaintaşilor noştri pentru idealul unităţii naţionale este moştenirea de nepreţuit pe care trebuie să o cinstim, demnitari şi simpli cetăţeni deopotrivă, atât prin gesturi pioase cât şi prin acţiuni şi proiecte durabile“, se arată în scrisoare.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va veni pentru a planta unul dintre stejarii ce vor creşte în Parcul Memoriei Naţionale în cursul campaniei proiectului din acest an. „E.S. Domnul Klaus Wemer Iohannis vă propune însă ca, în cursul campaniei proiectului din anul 2018, să revină pe câmpurile de bătălie ale Vrancei eroice de acum 100 de ani, pentru a planta unul dintre stejarii ce vor creşte în Parcul Memoriei Naţionale. Nutrim speranţa agreării acestei propuneri şi sunt încredinţat că, programată din timp, ea se va putea realiza în cele mai bune condiţii“, se mai arată în scrisoarea administrației prezidențiale.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost