O femeie și un copil au ajuns la Urgențe BĂTUȚI dar, în ciuda riscurilor, femeia a refuzat internarea

0
2255


Tot mai multe persoane ajung bătute la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Focșani, în urma unor altercații care se lasă cu agresiuni fizice. Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost înregistrate la U.P.U. Focșani cinci cazuri de pacienți care au necesitat îngrijiri medicale în urma unor agresiuni.
    În jurul orei 10:46, a fost aduși o femeie în vârstă de 51 de ani și un băiat  de 13 ani, ambii din Coțofănești – Bacău, cu lovituri la nivelul feței. ,,Femeii i-a fost pus diagnosticul de traumatism cranio facial închis prin agresiune, contuzie piramidă nazală, echimoză, traumatism cot stâng cu plagă punctiformă prin agresiune. Pacienta refuză internarea, deși îi sunt explicate riscurile de către personalul medical. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de doar 13 ani, prezintă un traumatism cranio facial, vechi de 24 ore cu un hematom paraorbital. Pacientul este internat în cadrul secției de Oftalmologie”, a precizat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
    La ora 12:53, o femeie de 42 de ani din Focșani a venit la UPU cu „un politraumatism prin agresiune, contuzie facială cu mic hematom buză superioară și contuzie regiunea cervicală”. Și această femeie a refuzat internarea.
    Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Dumitrești, a fost adus la U.P.U. la ora 13:59 cu „o contuzie toracică prin agresiune (lovituri cu un corp dur), echimoză liniară dorsal superior stâng”.
    Cea de-a cincea persoană care a necesitat îngrijiri medicale, în urma unei bătăi, este un bărbat  de 33 de ani din Gura Caliței, care s-a prezentat la UPU la ora 16:21 cu un „traumatism cranio cerebral acut închis prin agresiune”. Nici acest pacient nu s-a internat.
    Tot într-un număr semnificativ au ajuns la UPU și victime ale accidentelor rutiere care au avut loc pe raza județului Vrancea. Unul dintre pacienți a necesitat trimitere la București, iar un altul a refuzat internarea. ,,C.A., 65 de ani, din Focșani, este adusă la ora 12:22, cu un politraumatism prin accident rutier. Traumatism cranio cerebral acut deschis, scor Glasgow 14 puncte, otoragie stângă, traumatism toracic cu fracturi costale multiple, traumatism umăr stâng. Pacienta este trimisă la București. Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Focșani, M.M., este adus la unitatea de primiri urgențe în urma unui accident rutier cu un traumatism cranio facial cu escoriații frontal drept și traumatism toracic închis, gambă stângă cu plagă contuză locală. Pacientul refuză internarea”, a precizat Alina Cosma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here