NASA a reinventat roata folosind un material care își "amintește" forma originală
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
NASA a reinventat roata folosind un material care își "amintește" forma originală
NASA a reinventat roata folosind un material care își
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Roverul Curiosity și-a avariat roțile pe Marte, așa că agenția spațială americană a reinventat roata dându-i "memorie", relatează Business Insider. Roțile care vor fi utilizate pe viitor sunt făcute dintr-un aliaj de nichel-titan, un material care poate fi deformat dar care revine apoi la forma inițială. Materialul superelastic îi permite practic roții să-și "amintească" forma pe care o are. Tehnologia roților folosite de rovere a parcurs un drum lung, scrie Business Insider.
În anii 1960 roțile erau făcute din corzi de pian întrețesute. Tehnologia a funcționat bine, dar nu putea suporta prea multă greutate. În 2013, la roțile roverului Curiosity Mars, care are roți din aluminiu, s-au descoperit avarii semnificative. Noile roți din aliajul de nichel-titan le-ar putea permite roverelor să exploreze noi suprafețe și transporte greutăți mai puternice.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL

34
19
3
20
10
17

Extragerea noroc:  6299552

Harta Focsani
   

Actualitatea

Se întoarce IARNA! În Moldova „vor predomina ninsorile“, temperaturi cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă
    Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost