Muzeul Ulster expune o tapiserie în care sunt reprezentate scene din popularul serial Game of Thrones

0
382


Muzeul Ulster din Belfast a expus o tapiserie monumentală având o lungime de 77 de metri, în care sunt imortalizate scene din popularul serial „Game of Thrones” (Urzeala Tronurilor), o producție care se filmează, printre alte locații, în Irlanda de Nord, relatează EFE. Spectaculoasa lucrare de artizanat care se întinde pe mai mulți pereți ai muzeului a fost realizată de o echipă de 30 de meșteșugari de la atelierul ‘Inul Irlandez Thomas Ferguson’, printre singurele de acest tip care au mai rămas în regiune.
Prezentată pentru a marca începerea luna aceasta a sezonului VII, responsabilii care se ocupă de promovarea turismului în provincie au subliniat succesul acestei lucrări în rândul vizitatorilor care au fost prezenți sâmbătă la lansarea tapiseriei. Lucrarea reprezintă cele Șapte Regate și scene ce corespund fiecărui sezon difuzat de HBO, până la sezonul VI, potrivit Tourism Ireland. Scenele noului sezon, cel de-al VII-lea, vor fi prezentate în secțiuni ulterioare pe măsură ce serialul rulează pe micile ecrane, au indicat sursele.
Această campanie de promovare a fost pusă la punct de Tourism Ireland în colaborare cu Tourism Northern Ireland și HBO, ale cărui studiouri de filmare sunt situate în capitala nord-irlandeză aproape de șantierul naval unde a fost construit pachebotul Titanic în urmă cu peste un secol. „Popularitatea serialului ‘Game of Thrones’ reprezintă o oportunitate fantastică pentru a promova Irlanda de Nord” a declarat responsabilul Tourims Ireland, Niall Gibbons, care și-a exprimat satisfacția față de creșterea numărului vizitatorilor la Muzeul Ulster.
La rândul său, responsabilul Tourism Northern Ireland, John McGrillen, a asigurat că celebrul serial a făcut din această provincie destinația favorită a fanilor și a promovat „tele-turismul” de la începerea serialului în 2010. Multe din ținuturile care apar în cele Șapte Regate sunt locații reale din Irlanda de Nord, precum țărmurile, castelele istorice și pădurile sale. Tapiseria expusă la Muzeul Ulster încearcă să imite celebra lucrare din Bayeux, cunoscută drept tapiseria reginei Matilda, sau „Pânza Cuceritorului”, de aproape 70 de metri lungime și brodată în secolul al XI-lea, care reprezintă cucerirea Angliei de către normanzi în 1066 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here