Mihai Copaci va mai rămâne pentru o perioadă președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. Magistrații Curții de Apel Galați au decis să suspende concursul care trebuia să aibă loc ." />
Mihai Copaci a obţinut în instanţă SUSPENDAREA concursului pentru şefia CAS Vrancea
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Mihai Copaci a obţinut în instanţă SUSPENDAREA concursului pentru şefia CAS Vrancea
Mihai Copaci a obţinut în instanţă SUSPENDAREA concursului pentru şefia CAS Vrancea
Contracandidatul său, Cătălin Buscă, acuză că „această situaţie nu mai este de competenţa CNAS, ci a CSM şi a DNA, deoarece Copaci mereu câştigă la Curtea de Apel Galaţi“
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Mihai Copaci va mai rămâne pentru o perioadă președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. Magistrații Curții de Apel Galați au decis să suspende concursul care trebuia să aibă loc astăzi, după ce Copaci a cerut în instanţă anularea examenului. Contracandidatul lui Mihai Copaci, Cătălin Buscă este de părere că acțiunea depusă de acesta nu are obiect și temei legal. Conform ziuanews.ro, Copaci a deschis șase dosare în instanță împotriva CNAS pentru anularea unor acte administrative, dar și alte peste o sută de acțiuni în contencios administrativ „împotriva a tot ce mișcă în România: Garda Financiară, Curtea de Conturi, Camera de Comerț, Direcția pentru Protecția Copilului, ISU, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Mehedinți etc.“


 

    Concursul pentru ocuparea funcției de președinte-director al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea nu va mai avea loc astăzi, așa cum fusese stabilit de conducerea CNAS. Suspendarea concursului vine ca urmare a deciziei luate de magistrații Curții de Apel Galați care, ieri, au judecat cererea lui Mihai Copaci de anulare a examenului, dându-i câștig de cauză. „Respinge ca nefondate excepțiile invocate de intervenientul Buscă Cătălin. Admite cererea reclamantului  și dispune suspendarea concursului de ocupare a postului de director al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea până la pronunțarea instanței de fond. Respinge ca nefondată cererea intervenientului”, se arată în încheierea de ședință. Decizia magistraților Curții de Apel Galați poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. 
 La jumătatea lunii iulie, după încheierea perioadei de depunere a dosarelor de înscriere pentru funcția de președinte-director general al CAS Vrancea, Mihai Copaci a contestat la Cabinetul preşedintelui CNAS rezultatul selecţiei dosarelor. “Având în vedere contestaţia depusă de domnul Mihail Copaci (…) privind dosarul de concurs al domnului Buscă Cătălin, candidat înscris la concursul organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în data de 08.08.2013, proba scrisă pentru ocuparea postului vacant de preşedinte director general al CAS Vrancea, comisia de soluţionare a contestaţiilor menţine rezultatele selecţiei dosarelor, respectiv respinge contestaţia depusă de domnul Mihail Copaci”, se arată în adresa preşedintelui CNAS, postată pe site-ul instituției. Văzând că cei de la CNAS nu i-au admis contestația, Mihai Copaci a deschis acțiune în instanță pe rolul Curții de Apel Galați. Obiectul dosarului a fost “suspendare executare act administrativ”, în soluţionarea secţiei de contencios administrativ şi fiscal. Dosarul a avut termen ieri, pe 7 august, chiar cu o zi înainte de concurs. 
 Contactat telefonic de reporterii noștri, Mihai Copaci spune că a deschis acțiunea în instanță deoarece anumiți indicatori după care trebuia întocmit planul de management ce urma să fie prezentat în cadrul concursului erau... depășiți. În schimb, Copaci nu a dorit să comenteze decizia instanței de la Galați. „Motivul principal pentru care am solicitat în instanță suspendarea concursului este faptul că indicatorii după care trebuia întocmit planul de management sunt depășiți. În decembrie a fost scos la concurs postul de președinte-director general al CAS, concurs la care am participat. Pentru acel concurs au fost anumiți indicatori stabiliți prin ordinul 15/2008 modificat prin ordinul 305/2012, iar la acea dată întocmirea planului de management cu indicatorii respectivi a presupus îndeplinirea lor așa cum erau exprimați. La acest moment, o parte dintre indicatorii exprimați în decembrie sunt depășiți, iar condițiile de concurs nu sunt adaptate la legislația specifică anului 2013. Dosarul de înscriere l-am contestat pentru că am vrut să văd dacă se făcea dovada îndeplinirii condițiilor de concurs. Decizia instanței nu o pot comenta, o respect. Urmează acțiunea pe fond”, ne-a declarat Mihai Copaci.                          Cătălin Buscă: „Dosarul acesta a fost ascuns foarte bine“

 Contracandidatul lui Copaci, omul de afaceri Cătălin Buscă, spune că dosarul lui Copaci ar fi fost „foarte bine ascuns”, el aflând de existența acestuia în urmă cu câteva zile, motiv pentru care și-a angajat și un avocat. Buscă este de părere că acțiunea depusă de Copaci nu are obiect și temei legal.   „Copaci se tot judecă cu CNAS de prin 2008, acest lucru aducând mari prejudicii de imagine Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. Dosarul acesta a fost ascuns foarte bine, nu a fost de găsit de către avocați. Eu am aflat în urmă cu câteva zile. Din punctul meu de vedere, această situație nu mai este de competența CNAS, ci a CSM și a DNA, deoarece Copaci mereu câștigă la Curtea de Apel Galați.  Excepțiile depuse de mine fac referire la faptul că dosarul nu are obiect și temei legal. Mai exact, acei indicatori de care spune Copaci că sunt depășiți au fost reactualizați. Nu știu dacă o să atac decizia, probabil CNAS o va face. Eu mă aflu strict în poziția de candidat la un concurs care se pare că nu se va mai ține. Problema cea mai gravă este că CAS Vrancea are de suferit, se aduc grave prejudicii de imagine de către acest Copaci, care dă în judecată tot ce se mișcă pe stradă”, este de părere Cătălin Buscă.
 Reprezentanții Biroului de Presă al CNAS spun că, cel mai probabil, concursul nu va mai fi organizat. „CNAS nu este în posesia sentinței și dacă chiar asta s-a hotărât în procesul de astăzi (ieri – n.r.), respectiv suspendarea concursului, cu siguranță acest concurs nu va mai avea loc mâine (astăzi – n.r.)”, ne-au spus reprezentanții Biroului de Presă al CNAS. 

Potrivit ziuanews.ro, Copaci a fost în concediu medical 435 de zile pentru care a încasat un miliard de lei vechi

 Conform jurnaliștilor de la ziuanews.ro, actualul șef al CAS Vrancea, Mihai Copaci, ar fi încasat 100.000 de lei pentru 435 de zile de concediu medical în cei şapte ani de când se află, cu câteva întreruperi, la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. „Președintele-director al CJAS Vrancea, Mihail Copaci, deține această funcție de peste șapte ani, timp în care a fost în concediu medical 435 de zile în următoarele perioade: 28.02.2008 - 31.03.2008, 01.03.2009 - 29.03.2009, 16.04.2009 - 30.04.2009, 27.05.2009 - 15.11.2009, 17.12.2009 - 23.04.2010, 18.06.2012 - 22.08.2012, după cum reiese din certificatele medicale depuse de către acesta la unitatea pe care o păstorește. Și ca să-i fie concediul plăcut, Copaci a mai încasat pentru ședere și suma de 100 mii de lei. În acest timp, șeful CJAS Vrancea a deschis șase dosare în instanță, respectiv la Curtea de Apel Galați, împotriva CNAS pentru anularea unor acte administrative care nu-i conveneau lui, dar și alte peste o sută de acțiuni în contencios administrativ împotriva a tot ce mișcă în Romania: Garda Financiară, Curtea de Conturi, Camera de Comerț, Direcția pentru Protecția Copilului, ISU, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Mehedinți etc.”, se arată în articolul jurnaliștilor de la ziuanews.ro. 

 

 

17 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Butnarule ti esti chiar papagal si uite cum ai luato in minasi dl.Presedinte C opaci sta pe scaunul acela din pele de crocodil.are carte si nu sta la discutie cu toti codosii care au cod la secu asa ca bagati mintile in cap ca dai cu ochi de mine.

  DE laie, postat pe 08-08-2013, la 01:17

 • Are dreptate "Laie",Copaci e tare fiindca e destept si cazurile astea sunt rare in societatea asta si e bataiios asta imi place la el,Cat despre Busca , mascariciul asta mai are un pic si ne spune ca dosarul asta de la Curtea de Apel a fost judecat de femeia de serviciu de la CAS sau de portarul de la firma lui.Fratioare draga, eu zic sa te duci la Palmolive ca el te-a aruncat cu ochii inchisi in mare cand nu stiai sa innoti, si nu uita sa o iei si pe d-na Marta Harabula ca si pe asta a innecat-o Fevronica in lac la inceputul anului si era sa si inghete.Oricum pentru viitorii potentiali candidati la foltoliu de piele de crocodil de la CAS un MIC sfat :"Inainte sa va depuneti dosarele de concurs luati aminte la cei doi care s-au innecat, pacat de tineretea si de viitorul lor..."

  DE bombonica, postat pe 08-08-2013, la 02:54

 • Acest asa zis concurs pentru ocuparea postului de director la CAS este din ce in ce mai "spumos". Fiind un domeniu in care nu ma pricep nu-mi pot da cu presupusul despre activitatea CAS, dar stiu ca un anume Duta, conform constatarilor facute de Corpul de Control al primului ministru Victor Pona, ar fi facut mari "jonglerii" cu banii pentru sanatate, iar DNA-ul d-nei "Luluta" se face ca "ploua". De altfel, pe acest Duta, Pol Pot de Romania l-ar fi vrut in CA al CAS, dar nu i-a iesit in final pasenta. In ce tara frumoasa traim!

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-08-2013, la 07:58

 • La cate zile de concediu a avut Copaci, cred ca-i pe moarte, dar inca misca ! Avantaj ca are bune cunostinte la CA Galati !

  DE haagen dasz, postat pe 08-08-2013, la 08:17

 • Ba Ulise ,daca nu stii,fa o poza lap... goala si ciocu mic.Fa si o baie inainte.

  DE Jawel, postat pe 08-08-2013, la 08:23

 • @"Jawel" Iubitel exchibitionist, In ceea ce priveste poza de care vorbesti, ti-am mai spus ca doresc sa o fac impreuna cu tine si ma-ta. In legatura cu "baia" pe care mi-o recomazi "inainte", datorita "liberalului" Manole Merchea si presedintelui de CA a ENET Vasile Dobre, pe moment fac dusuri reci, dar ce va urma, ai sa vezi. PS Comentarita ta, denota ca asa cum anticipat, totul este bine si incet, incet, revii la forma care te-a consacrat ca postac.

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-08-2013, la 09:49

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost