Medicul Mircea Duțescu și-a împărțit salariul cu infirmierele și supraveghetorii din Secția Psihiatrie a Spitalului Dumbrăveni
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Medicul Mircea Duțescu și-a împărțit salariul cu infirmierele și supraveghetorii din Secția Psihiatrie a Spitalului Dumbrăveni
Medicul Mircea Duțescu și-a împărțit salariul cu infirmierele și supraveghetorii din Secția Psihiatrie a Spitalului Dumbrăveni
Voteaza :

Articolul a primit 9 voturi

    Doctorul Mircea Duțescu, medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, a făcut un gest, rarisim în zilele noastre, pentru infirmierele și supraveghetorii din cadrul unității medicale, alături de care formează o echipă de ani buni. Acesta a împărțit salariul cu infirmierele și supraveghetorii din Secția de Psihiatrie, cărora le-au fost micșorate salariile. În urma diminuării sporurilor de secție și prin eliminarea de la plata dublă a orelor lucrate în weekend, infirmierele iau mai puțin și cu 900 de lei, iar supraveghetorii cu 500 de lei. La Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, personalul medical a protestat în repetate rânduri împotriva deciziei  comitetului director de a le scădea veniturile prin diminuarea sporurilor de secție și prin eliminarea de la plata dublă a orelor lucrate în weekend și în timpul sărbătorilor legale.
    Doctorul Mircea Duțescu a fost singurul medic de la Spitalul Dumbrăveni care s-a gândit să le facă un astfel de cadou colegilor săi, după ce aceștia s-au trezit cu mult mai puțini bani la salarii luna aceasta. Gestul său a fost unul emoționant și de mare impact, pentru toți aceia care au beneficiat de el și nu numai. „Acesta este un om cu suflet de aur, căreia îi dorim sănătate și viață lungă! Mulțumim din suflet, domnule doctor, pentru gestul dumneavoastră! Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitresti va mulțumește din suflet! Singurul medic care a împărțit salariul cu noi”, a scris una dintre angajatele de la Dumbrăveni, într-o postare pe facebook.
     „Având în vedere că tocmai a fost Paștele, dumnealui a considerat că a câștigat suficient, încât să facă câte un cadou, nu foarte mare, din veniturile dumnealui pentru toate infirmierele și toți supraveghetorii din secția de Psihiatrie, unde este medic. Cei 3000 de lei, pe care i-a pus pe masă, ca să-i împartă, eu cred că reprezintă ceva. La noi problemele nu s-au rezolvat și în afară de asta, s-au schimbat atitudinile din partea personalului TESA, în sensul de umilit, amenințat personal, de chemat să luăm dispoziții care au fost emise ulterior încasării salariilor, amenințări, dacă lumea nu a vrut să facă mai mult decât este în fișa postului. Am depus hârtii la aproape toate instituțiile județului, care au legătură cu sănătatea. Circulara promisă de ministere nu a sosit și noi suntem foarte supărați, pentru că am crezut că-și vor respecta promisiunea”, a spus Felicia Bratu, asistentă șefă a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni.
    Contactat telefonic, medicul Mircea Duțescu a ținut să menționeze faptul că nu a făcut acest gest „în scop de popularizare”. „S-a luat de la săracii din sănătate și s-a dat la bogații din sănătate. Nu s-a făcut nici un efort financiar. S-a luat de la infirmieri, brancardieri, îngrijitori, supraveghetori, din psihiatrie și s-a dat la medici. Este un lucru abominabil și o chestiune de joasă speță. Domna ministră ar trebui să știe ce înseamnă Psihiatria, TBC-ul, acele spitale de monospecialitate, care au mari riscuri și ai căror infirmieri, brancardieri, îngrijitori, supraveghetori au pierdut enorm la leafă. Sigur, jos pălăria, poate medicii au învățat și câte 12 ani de medicină, poate că nu au avut ce mânca în acești 12 ani! Într-adevăr, este o muncă titanică să faci medicină și sigur că medicii trebuie remunerați, dar te întrebi de ce au pierdut săracii din sănătate? Eu nu am făcut acest gest în scop de popularizare, dar m-a durut inima pentru această echipă terapeutică, pe care am avut-o întotdeauna și care mi-a apărat întotdeauna spatele, sănătatea și chiar viața. Supraveghetorul, în mod normal, nu ar trebui asimilat brancardierului, sau muncitorului necalificat și ar trebui să ia un spor semnificativ, pentru că supraveghetorul îmi apară mie sănătatea, sau chiar viața, când intru în secție și mă confrunt cu bolnavul agitat, agresiv și care-mi sare mie fizic la gât. Supraveghetorul mă apără pe mine cu prețul sănătății sale. În urmă cu 6-7 luni, la Psihiatrie la Focșani, unul dintre supraveghetori era să-și piardă viața, când un bolnav psihic, puternic fizic și foarte periculos, l-a atacat de la spate. Supraveghetorul a căzut, s-a lovit de o noptieră, și-a rupt vreo patru coaste și a stat în spital mult timp. Acel supraveghetor putea să moară, atacat de un bolnav psihic, periculos, pe neașteptate! El îmi apără mie sănătatea și viața, dar tot lui i-au fost luate câteva milioane din leafă...”, ne-a declarat medicul Mircea Duțescu.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost