Medicii avertizează: Nu e bine să mâncați noaptea, nici măcar de Revelion

0
1384


Cum în perioada Sărbătorilor de iarnă românii sunt tentați să exagereze cu mâncarea și băutura, medicii îi sfătuiesc să fie moderați în ceea ce privește consumul acestora. Și asta pentru că masa îmbelșugată din Noaptea de Revelion îi poate trimite pe mulți dintre vrânceni la spital. Acest lucru este confirmat și de medicii de la ambulanță și cei de la Unitatea de Primire Urgențe, care ne-au spus că în perioada sărbătorilor de iarnă cele mai frecvente afecțiuni sunt cele digestive.
     Pentru a preveni situațiile neplăcute, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea recomandă vrâncenilor să mănânce ponderat și să evite excesele culinare și alcoolice. „Recomandăm oamenilor să nu facă abuz de alcool și de mâncare, pentru că se poate crea o digestie laborioasă, astfel încât să nu se mai poată hrăni normal chiar două zile. Mesele din timpul nopții nu sunt recomandate, așa că ar fi preferabil ca oamenii să mănânce de Revelion pe la 9.00 – 10.00 seara, iar la 12.00 noaptea să ciocnească un pahar de șampanie. Mâncarea din timpul nopții nu este recomandată, deoarece se elimină o substanță numită acroleină, foarte nocivă pentru sănătate. Ar fi bine ca preparatele din carne să fie făcute la grătar și nu prăjite. Ar fi bine să nu se facă niciun fel de excese, deoarece pot ajunge pe patul de spital. Dacă se exagerează cu unele alimente, sunt recomandate medicamente ca Triferment, Colebil sau ceaiuri gastrice, hepatice ori pentru colecist”, spun specialiștii DSP Vrancea
    De asemenea, persoanele care au anumite afecțiuni sunt sfătuite să urmeze regimul prescris de medici. Astfel, un cardiac ar trebui să mănânce nesărat, dacă are o astfel de indicație, și să asocieze la carne și pește, legume și zarzavaturi cu lămâie. Persoanele cu afecțiuni renale ar trebui să mănânce cu prudență ouă și carne, iar diabeticii ar trebui să consume alimente care nu conțin zahăr. Specialiștii recomandă și consumul de fructe și legume, alimente care anihilează efectul nedorit al cărnii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here