Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere

12
10659


Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, își sărbătorește astăzi, de Înălțarea Sfintei Cruci, ziua de naștere. Este cel mai cunoscut om politic din Vrancea, numele său fiind asociat cu județul nostru. Atunci când spui Vrancea, oriunde te-ai duce în România, oamenii amintesc de vinul bun, cutremure și Oprișan. Liderul social democrat a fost permanent alături de vrânceni, a intervenit pe lângă autoritățile centrale și a cerut sprijinul Comunității europene. Chiar și când guvernele au avut altă culoare politică, șeful administrației județene s-a luptat pentru ca Vrancea să primească fonduri pentru investiții precum alimentarea cu apă, cu gaze naturale, curent electric, reabilitarea drumurilor, canalizare, un mediu mai curat, instituții de cultură precum Teatrul Municipal sau Ateneul Popular. I se datorează începerea și continuarea construcției la Catedrala Ortodoxă din Focșani.
    De la ultima aniversare, mai multe evenimente au marcat cariera sa politică și cea din domeniul administrației publice.

    În 11 decembrie 2016, social-democrații vrânceni, conduși de Marian Oprișan, au obținut o victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare. Vrancea a trimis în Parlament nu mai puțin de patru deputați și un senator de la PSD și doar un deputat și un senator de la PNL.

    Pe 21 aprilie 2017, Marian Oprișan a inaugurat, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, sistemul antigrindină din județ, care protejează suprafețele agricole împotriva grindinei.

    Anul acesta, pe 23 mai, Oprișan a fost reconfirmat în funcția de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), în urma ședinței Adunării Generale ce a avut loc la salonul „Dimitrie Cantemir” din Senatul României.

Șeful administrației județene a inaugurat pe 29 iunie a.c. și Crângul Petrești, reabilitat în cadrul proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. În cadrul proiectului a fost realizată o pistă de biciclete, pentru pasionații de ciclism, și au fost create trotuare largi pentru cei care doresc să ajungă la Crâng pe jos. La intrare în zona de agrement este amenajată o parcare generoasă, iar în interiorul Crângului Petrești sunt amenajate alei pentru promenadă și locuri pentru câte un scurt popas. Drumul județean DJ 204E, Focșani (DN 2-DE 85) – Petrești, dar și podul peste pârâul Åžoimu de la Mircești au fost, de asemenea, modernizate și reabilitate.

Consiliul Județean Vrancea și președintele Marian Oprișan au organizat în perioada 19 iulie – 22 august anul acesta, manifestări ample în cadrul „Centenarului Marelui Război, Vrancea Eroică 1917-2017”. Manifestările au culminat duminică, 6 august 2017, la Mausoleul Eroilor Mărășești, când peste 12.000 de români au participat la evenimente alături de președintelui României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prim-ministrul Mihai Tudose, miniștrii din Guvernul României și alți invitați de onoare.

Anul acesta au continuat și lucrările la bazinul olimpic din Focșani. Valoarea lucrărilor este de aproape 35 de milioane de lei, fiind executate de Asocierea SC Construcții Erbașu SA București-SC Multinvest SRL Tîrgu Mureș. Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud în zona în care a funcționat ștrandul din municipiul Focșani, lucrările fiind executate în proporție de aproximativ 90%. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

La inițiativa șefului administrației județene, două proiecte importante au fost depuse pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Este vorba despre „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici’’ și „Consolidare, restaurare și punere în valoare – Muzeul Vrancei – a imobilului fostului Tribunal Județean”.

După finalizarea DN2 D Focșani – Tulnici – Ojdula – Târgu Secuiesc, drum care scurtează cu mai mulți kilometri distanța dintre Focșani și Transilvania, fiind preferat de mai toți șoferii care fac transporturi internaționale de mărfuri sau persoane, un alt proiect important inițiat și finalizat anul acesta de Marian Oprișan este DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Este vorba despre o investiție la fel de complexă precum cea de pe DN2 D, după cum a precizat inginerul Ștefan Șerbu, director la UMB Spedition.

Un alt proiect deosebit de important pentru vrânceni, pentru care Marian Oprișan a făcut demersuri, este realizarea Drumului expres Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava. În iulie anul acesta, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au fost depuse mai multe oferte de elaborare a Studiilor de Fezabilitate și a Proiectelor Tehnice pentru tronsoane din acest drum expres.

Cinci drumuri județene vor fi reabilitate cu fonduri europene, după ce proiectele inițiate de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, au fost depuse spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Deja, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a semnat contractele de finanțare pentru trei dintre aceste mari proiecte de investiții ale Consiliului Județean Vrancea. Este vorba despre: „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboiești- Bordești cu conectivitate directa la rețeaua TEN -T”; „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Focșani – Golești – Vârteșcoiu – Odobești cu conectivitate directa la rețeaua TEN -T”; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Dumbraveni – Gugesti – Popești – Urechesti – Budesti – Cotesti – Blidari – Bontesti – Dalhauti -Faraoanele- Rîmniceanca-Beciu-Odobești cu conectivitate directă la rețeaua TEN -T”.
Pentru proiectul „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Gologanu – Slobozia Ciorăști – Cotești cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”, contractul de finanțare va fi semnat în următoarele săptămâni. Contractul pentru al cincilea proiect, „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Gugești – Dragosloveni – Gura Caliței – Dealu Lung -Tinoasa – Poenița – Dumitrești cu conectivitate directă la rețeaua TEN-T”, va fi semnat după modificarea Ghidului Solicitantului.

    Anul acesta, în urma demersurilor președintelui Marian Oprișan, 185 de investiții, care vor fi realizate în județul Vrancea, în valoare de peste 797 milioane de lei (peste 177 de milioane de Euro), au fost prinse la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Publice. Este vorba de investiții în infrastructura rutieră-reabilitare de drumuri și poduri, reabilitare și construcție de școli, sisteme de canalizare, stații de epurare, alimentări cu apă. La nivelul Consiliului Județean vor fi realizate 31 de proiecte de investiții în valoare totală de peste 283 de milioane de lei. Mai trebuie știut că acestea sunt sumele totale ale investițiilor ce au fost sau sunt alocate în perioada 2017-2020.

Proiecte mari, cu finanțare europeană, precum VranceaAqua, extins prin a doua parte la alte zeci de localități care vor beneficia de apă curentă și canalizare, Vrancea Curată, care va face ca județul nostru să respecte întru totul condițiile europene de mediu, Salvamont, care înseamnă siguranță pentru turiști, dar și pentru vrâncenii iubitori de drumeții la munte, toate acestea au fost inițiate de Marian Oprișan.

Oprișan s-a născut în Focșani, unde a copilărit, și-a întemeiat familia și și-a început cariera politică, la vârsta de 20 ani. A urcat treptat în ierarhia politică, ajungând în funcția de președinte al PSD Vrancea în 1993, funcție pe care o deține și în prezent. În februarie 2010 a fost ales pentru prima dată vicepreședinte al PSD România, fiind reconfirmat în funcție în aprilie 2013. Conduce administrația județeană vrânceană din 1993. Mai întâi a fost vicepreședinte al Consiliului Județean, apoi președinte, funcție pe care o îndeplinește și în prezent. Este deja la al treilea mandat de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. În plan familial, se mândrește cu fiica sa Mădălina, absolventă de Drept.

„Monitorul de Vrancea” îi urează președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, multă sănătate și „La mulți ani”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here