Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere
Marian Oprișan își sărbătorește astăzi ziua de naștere
Voteaza :

Articolul a primit 10 voturi

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, își sărbătorește astăzi, de Înălțarea Sfintei Cruci, ziua de naștere. Este cel mai cunoscut om politic din Vrancea, numele său fiind asociat cu județul nostru. Atunci când spui Vrancea, oriunde te-ai duce în România, oamenii amintesc de vinul bun, cutremure şi Oprişan. Liderul social democrat a fost permanent alături de vrânceni, a intervenit pe lângă autorităţile centrale şi a cerut sprijinul Comunităţii europene. Chiar şi când guvernele au avut altă culoare politică, şeful administraţiei judeţene s-a luptat pentru ca Vrancea să primească fonduri pentru investiţii precum alimentarea cu apă, cu gaze naturale, curent electric, reabilitarea drumurilor, canalizare, un mediu mai curat, instituţii de cultură precum Teatrul Municipal sau Ateneul Popular. I se datorează începerea şi continuarea construcţiei la Catedrala Ortodoxă din Focşani.
    De la ultima aniversare, mai multe evenimente au marcat cariera sa politică și cea din domeniul administrației publice.

    În 11 decembrie 2016, social-democrații vrânceni, conduși de Marian Oprișan, au obținut o victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare. Vrancea a trimis în Parlament nu mai puțin de patru deputați și un senator de la PSD și doar un deputat și un senator de la PNL.

    Pe 21 aprilie 2017, Marian Oprișan a inaugurat, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, sistemul antigrindină din județ, care protejează suprafețele agricole împotriva grindinei.

    Anul acesta, pe 23 mai, Oprișan a fost reconfirmat în funcția de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), în urma ședinței Adunării Generale ce a avut loc la salonul ”Dimitrie Cantemir” din Senatul României.

Șeful administrației județene a inaugurat pe 29 iunie a.c. și Crângul Petrești, reabilitat în cadrul proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces“. În cadrul proiectului a fost realizată o pistă de biciclete, pentru pasionații de ciclism, și au fost create trotuare largi pentru cei care doresc să ajungă la Crâng pe jos. La intrare în zona de agrement este amenajată o parcare generoasă, iar în interiorul Crângului Petrești sunt amenajate alei pentru promenadă și locuri pentru câte un scurt popas. Drumul judeţean DJ 204E, Focşani (DN 2-DE 85) – Petreşti, dar şi podul peste pârâul Şoimu de la Mirceşti au fost, de asemenea, modernizate și reabilitate.

Consiliul Județean Vrancea și președintele Marian Oprișan au organizat în perioada 19 iulie – 22 august anul acesta, manifestări ample în cadrul „Centenarului Marelui Război, Vrancea Eroică 1917-2017“. Manifestările au culminat duminică, 6 august 2017, la Mausoleul Eroilor Mărășești, când peste 12.000 de români au participat la evenimente alături de președintelui României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prim-ministrul Mihai Tudose, miniștrii din Guvernul României și alți invitați de onoare.

Anul acesta au continuat și lucrările la bazinul olimpic din Focşani. Valoarea lucrărilor este de aproape 35 de milioane de lei, fiind executate de Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti-SC Multinvest SRL Tîrgu Mureş. Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud în zona în care a funcţionat ştrandul din municipiul Focşani, lucrările fiind executate în proporție de aproximativ 90%. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

La inițiativa șefului administrației județene, două proiecte importante au fost depuse pentru finanțare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Este vorba despre „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii şi acvariu - Casa Tatovici’’ și „Consolidare, restaurare şi punere în valoare - Muzeul Vrancei – a imobilului fostului Tribunal Judeţean”.

După finalizarea DN2 D Focșani - Tulnici - Ojdula - Târgu Secuiesc, drum care scurtează cu mai mulți kilometri distanța dintre Focșani și Transilvania, fiind preferat de mai toți șoferii care fac transporturi internaționale de mărfuri sau persoane, un alt proiect important inițiat și finalizat anul acesta de Marian Oprișan este DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăceşti. Este vorba despre o investiție la fel de complexă precum cea de pe DN2 D, după cum a precizat inginerul Ștefan Șerbu, director la UMB Spedition.

Un alt proiect deosebit de important pentru vrânceni, pentru care Marian Oprișan a făcut demersuri, este realizarea Drumului expres Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava. În iulie anul acesta, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au fost depuse mai multe oferte de elaborare a Studiilor de Fezabilitate și a Proiectelor Tehnice pentru tronsoane din acest drum expres.


Cinci drumuri județene vor fi reabilitate cu fonduri europene, după ce proiectele inițiate de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, au fost depuse spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Deja, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a semnat contractele de finanțare pentru trei dintre aceste mari proiecte de investiții ale Consiliului Județean Vrancea. Este vorba despre: „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Limită judeţ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejiţa - Tâmboieşti- Bordeşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Focşani – Goleşti – Vârteşcoiu - Odobeşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN –T“; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Dumbraveni – Gugesti – Popeşti – Urechesti – Budesti – Cotesti – Blidari – Bontesti - Dalhauti -Faraoanele- Rîmniceanca-Beciu-Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T“.
Pentru proiectul „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gologanu - Slobozia Ciorăşti - Coteşti cu conectivitate directa la reţeaua TEN–T“, contractul de finanțare va fi semnat în următoarele săptămâni. Contractul pentru al cincilea proiect, „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile: Gugeşti – Dragosloveni - Gura Caliţei – Dealu Lung –Tinoasa – Poeniţa - Dumitreşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN–T“, va fi semnat după modificarea Ghidului Solicitantului.

    Anul acesta, în urma demersurilor președintelui Marian Oprișan, 185 de investiţii, care vor fi realizate în județul Vrancea, în valoare de peste 797 milioane de lei (peste 177 de milioane de Euro), au fost prinse la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Publice. Este vorba de investiții în infrastructura rutieră-reabilitare de drumuri și poduri, reabilitare și construcție de școli, sisteme de canalizare, stații de epurare, alimentări cu apă. La nivelul Consiliului Județean vor fi realizate 31 de proiecte de investiții în valoare totală de peste 283 de milioane de lei. Mai trebuie știut că acestea sunt sumele totale ale investițiilor ce au fost sau sunt alocate în perioada 2017-2020.

Proiecte mari, cu finanțare europeană, precum VranceaAqua, extins prin a doua parte la alte zeci de localități care vor beneficia de apă curentă și canalizare, Vrancea Curată, care va face ca județul nostru să respecte întru totul condițiile europene de mediu, Salvamont, care înseamnă siguranță pentru turiști, dar și pentru vrâncenii iubitori de drumeții la munte, toate acestea au fost inițiate de Marian Oprișan.


Oprişan s-a născut în Focşani, unde a copilărit, şi-a întemeiat familia şi şi-a început cariera politică, la vârsta de 20 ani. A urcat treptat în ierarhia politică, ajungând în funcţia de preşedinte al PSD Vrancea în 1993, funcție pe care o deține și în prezent. În februarie 2010 a fost ales pentru prima dată vicepreședinte al PSD România, fiind reconfirmat în funcție în aprilie 2013. Conduce administraţia judeţeană vrânceană din 1993. Mai întâi a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, apoi preşedinte, funcţie pe care o îndeplineşte şi în prezent. Este deja la al treilea mandat de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. În plan familial, se mândreşte cu fiica sa Mădălina, absolventă de Drept.

„Monitorul de Vrancea“ îi urează preşedintelui Consiliului Județean, Marian Oprişan, multă sănătate şi „La mulţi ani“! 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost