Manifestările organizate de Consiliul Județean și Marian Oprișan la Mausoleul Mărășești i-au impresionat pe invitați
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Manifestările organizate de Consiliul Județean și Marian Oprișan la Mausoleul Mărășești i-au impresionat pe invitați
Manifestările organizate de Consiliul Județean și Marian Oprișan la Mausoleul Mărășești i-au impresionat pe invitați
Voteaza :

Articolul a primit 11 voturi

Manifestările organizate, duminică, de Consiliul Județean Vrancea și președintele Marian Oprișan la Mausoleul Mărășești, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la Marele Război, i-au impresionat pe invitați, aceștia postând mai multe mesaje în acest sens pe rețelele de socializare.

    „Triumful istoric de la Mărășești, împreună cu victoriile de la Mărăști și Oituz, ne-au redat demnitatea de a exista ca națiune și au renăscut speranța în Marea Unire. Astăzi, la 100 de ani de la acele momente, cea mai de preț recunoștință pe care o putem exprima față de sacrificiul eroilor este de a ne asuma, la rândul nostru, cu responsabilitate, construirea unei Românii puternice și încrezătoare în parcursul său“, scrie președintele României, Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

     La rândul său, premierul Mihai Tudose a postat: „Mărășești este locul unde românii au scris istorie prin jertfă. Aici, trecând prin moarte, ostașii români au înviat idealuri și au redat speranță patriei noastre aflată în cea mai mare parte ocupată. ,,Mausoleul Eroilor“ stă de veghe în acest areal al luptei românești și marchează biruința din 1917. Eroii de la Mărășești trăiesc prin noi și prin elogiul pe care îl aducem jertfei lor la acest moment omagial. Să cinstim memoria celor care ne-au făcut mândri să spunem și noi astăzi ,«Pe aici nu se trece!»“.

    Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu scrie: „Împlinirea a 100 de ani de la faptele de eroism duse de ostașii noștri în campania din 1917 constituie un prilej de reafirmare a întregii considerații pe care toți o avem față de bravii noștri soldați români care au purtat pe umerii lor destinul și independența patriei noastre; un secol de când privirile întregii țări au fost ațintite asupra bătăliei de la Mărășești - care va rămâne în istoria patriei noastre ca un exemplu înălțător. Acum 100 de ani, 6 august a fost consemnată ca cea mai dramatică și mai lungă zi a luptei de la Mărășești. Faptele de eroism săvârșite de soldații noștri în campania din 1917, însuflețite și de un măreț elan patriotic, constituie modele de avânt, de sacrificiu, tenacitate, vitejie care vor rămâne pentru totdeauna în cărțile de istorie. Așadar, este de datoria noastră „să-i onorăm pe soldații români, porniți la atac în cămăși, care s-au bătut vitejește la Mărășești și au arătat lumii de ce este capabil acest popor“, scris președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

    Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a postat următorul mesaj: „La Mărășești, la Mărăști și la Oituz a fost salvată țara cu arma în mână. A fost salvat statul român, au fost salvate demnitatea și onoarea poporului român, a fost salvată istoria României. Fără jertfa de sânge de la Mărășești, de la Mărăști și de la Oituz, nu ar fi fost posibilă Marea Unire care a urmat, nici epoca de prosperitate și progres, nici generația care a modernizat țara și nici tradiția democratică cu care astăzi stăm, cu fruntea sus, alături de celelalte state europene“.

    Ministrul de Interne, Carmen Dan, a arătat că: „În fața exemplelor de eroism și determinare cuvintele pălesc, lăsând loc în inima noastră sentimentelor de recunoștință și respect care ar trebui să dăinuie de-a pururi. Mărășești este unul dintre multele locuri din țara noastră unde pământul și pietrele dacă ar putea vorbi ne-ar povesti faptele de arme ale înaintașilor noștri, ne-ar spune despre curaj și dăruire, despre patriotism și eroism, despre viață și moarte, altfel spus... despre bărbații de arme ai acelor vremuri care s-au luptat până la sacrificiul suprem pentru Patrie! Acum, la 100 de ani de la momentul din 1917, este cel mai potrivit moment să facem un apel pentru unitate și bună înțelegere, pentru că forța acestui popor încercat este în fiecare dintre noi!“.

    Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țușuianu, a spus că la Mărășești „a fost scrisă istoria noastră. Aici a fost proiectat visul României Mari. Bătălia de la Mărășești a fost cea mai importantă operațiune militară desfășurată de Armata Română în timpul Primului Război Mondial. 5.125 de militari români au murit luptând, militarii români au luptat la baionetă, contraatacând de 61 de ori!!! Datorită acestor eroi, cunoscuţi şi necunoscuţi, suntem astăzi o naţiune liberă şi democratică. Mă înclin cu respect în faţa veteranilor noştri, oameni obişnuiţi, care şi-au asumat fără să ezite responsabilităţi în operaţiile desfăşurate de Armata României. Îi ascult cum vorbesc despre ţara lor, fără a întrevede vreo urmă de regret. Sunt timizi şi nu cer nimic niciodată. Consider că niciun efort din partea noastră nu e prea mare, nicio măsură care să vină în ajutorul veteranilor nu poate fi ignorată sau amânată. Dincolo de recunoştinţă, ei au nevoie de sprijin concret, pe care vă asigur că nu vom ezita să îl oferim. Le mulţumesc pentru eforturile şi sacrificiile făcute. 2017 a fost declarat de către Guvernul României „Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz — 100”. Dincolo de statistică, Centenarul este plin de poveşti. Poveşti de curaj şi tenacitate ale celor care şi-au asumat libertatea şi sacrificiul, uneori cu preţul vieţii pentru ca astăzi, noi să construim, pe principii solide, viitorul. Al copiilor noştri, al generaţiilor ce vin în urma noastră“.

    „Prezent la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la bătălia de la Mărăşeşti. Aici s-a dus, in 1917, cea mai importantă operaţiune militară a armatei noastre din Primul Război Mondial, iar dovada eroismului românesc este scrisă la Mausoleul de la Mărăşeşti. Mă închin cu respect în fața celor care au luptat cu mult curaj și s-au jertfit pentru România noastră unită!“, a scris pe pagina sa de facebook,  ministrul Transporturilor, Alexandru Razvan- Cuc.

    Și senatorul PSD de Vrancea, președintele Comisiei de Poliitică Externă din Senat, Cristian Dumitrescu, a scris pe pagina sa de Facebook că a participat la cea mai amplă manifestare organizată în România în memoria eroilor din Primul Război Mondial: „Mă bucur de reușita acestui eveniment remarcabil, acum când suntem atât de aproape de 01 decembrie 2018, Centenarul Marii Unirii, care nu ar fi existat fără Mărășești. Aici, la poalele Carpaților, în România latinității noastre, vitejia este una din trăsăturile fundamentale ale unui popor aflat la confluența marilor imperii și civilizații. Felicit președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, pentru eforturile depuse pentru ca eroii neamului românesc să rămână vii în amintirea poporului român. Dar aș vrea să nu creadă nimeni că vrâncenii se gândesc cu evlavie și recunoștință la martirii din 1917 doar la ceas aniversar. În fiecare an, pe esplanada Mausoleului jertfei românilor din modernitate, au loc asemenea evenimente de omagiere militară, religioasă și mii de cetățeni vin din toate colțurile județului cu evlavie și recunoștință. Este o operă centrală a autorităților județene, a președintelui Marian Oprișan, care a reabilitat prin efortul local, toate drumurile de acces în cadrul programului «Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial», cât și toate mausoleele de la Mărăști, Soveja, Mărășești și Focșani. Nu trebuie să uităm niciodată că, fără jertfa celor care au luptat în urmă cu o sută de ani, cel mai probabil noi nu am fi trăit în România pe care cu toții o cunoaștem și o iubim astăzi! Cultul eroilor este dimensiunea spiritualității, perenității și demnității morale ale unui popor. Eroii neamului românesc merită respectul nostru, al tuturor. Slavă eroilor neamului!“, scrie senatorul Cristian Dumitrescu.

    Organizatorul manifestărilor de la Mausoleul Mărășești, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a scris pe pagina sa de Facebook că în urmă cu un secol, pe Câmpul de Luptă de la Mărășești, românii mureau apărând pământul strămoșesc, pentru suveranitate și faurirea unui stat român unitar. „La Mărăşeşti, la Răcoasa şi Doaga, la Răzoare, la Haret, la Fitionești şi în multe alte locuri ale Vrancei, înaintașii noștri scriau istoria României Mari! Și poate că nu întâmplător, cea mai importantă victorie a Armatei Române în Primul Război Mondial a fost să fie aici, în Vrancea, unde la 24 ianuarie 1859 s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române! Primul mare pas ce avea să ducă la Unirea cea Mare a românilor de la 1918. Duminică, 6 august 2017, la comemorarea Centenarului Marelui Război am fost mândru că am putut arăta Europei că știm să fim uniți în astfel de momente. Prezența Excelenței Sale, Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, a președintelui Senatului, domnul Călin Popescu Tariceanu, a președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a prim-ministrului, domnul Mihai Tudose, a miniștrilor din Guvernul României a fost cel mai bun mesaj pe care îl puteam transmite, împreună! Centenarul Marelui Război omagiază, la altarele eroilor de la Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani, amintirea vitejilor ostași români. Ei ne-au lăsat o moștenire de preț: Romania!“, arată în postarea sa, Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.


 

 

25 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • DA CE IMPRESIONATI SUNTEM NOI VRANCENI DE ACESTE MANIFESTARII COMUNISTE PE LANGA TRANSEILE DIN ORAS !!!

  DE SERVICE, postat pe 08-08-2017, la 00:05

 • Un festival minunat de pupaturi reciproce in fund langa un oras distrus, Marasesti, fara economie, fara locuri de munca, fara nicio speranta.

  DE piscot, postat pe 08-08-2017, la 05:38

 • Am fost si eu la manifestarile de la Marasesti,fara a ramane si la spectacolul care a urmat,dar pe mine nu organizarea manifestarilor mi-a atres atentia,ci propunerea presedintelui Marian Oprisan facuta presedintelui Iohannis,care am sesizat ca a fost ignorata de presa.Nu sunt un fan al spectacolelor din Piata Unirii-Focsani,dar de aceasta data trebuie sa recunosc ca am urmarit cap-coada spectacolele care au avut loc in primele 3 zile,in aceasta piata si pe care le-am considerat REUSITE..Asa cum am aratat prin intermediul comentaritei,la aceste spectacole m-a impresionat AMNEZIA de care au dat dovada prezenatorii Iuliana Tudor si Octavian Ursulescu in a treia zi de spectacol.Daca voi corobora titlul articolului,"Manifestarile organizate de Consiliul Judetean si Marian Oprisan de la Mausoleul Marasesti i-au impresionat pe invitati"cu afirmatia postacului "SERVICE"de la ora 00;05,"DA CE IMPRESIONATI SUNTEM NOI VRANCENIIDE ACESTE MANIFESTARI COMUNISTE PE LANGA TARNSEELE DIN ORAS !!!!",imi aduce aminte de REGIMUL CEAUSIST..In ciuda succesului avut cu manifestarile dedicate aniversarii a 100 de ani de la EROICILE lupte de la Oituz,Marasti si Marasesti,in calitatea mea de"ADEVARATA Mama Omida de Tara Vrancei",consider ca momentul in care dl.presedinite Maria Oprisan va fi scos TAP ISPASITOR pentru DEZASTRUL ECONOMIC din Vrancea, nu este departe.Ieri,07.08.2017,nu am reusit sa ma intalnesc cu primarul Cristi Misaila, pentru a avea o intrevedere in legatura cu MESAJUL-"Pe aici nu se trece"-,transmis conducerii Primariei Focsani,pentru a sti STRATEGIA de ATAC pe care trebuie sa adopt si voi incerca ca azi,08.07.2017,sa vorbesc cu Domania Sa. Ce ar trebui sa stie dl.primar Cristi Misaila? -a.-Nu sunt JURIST dar am castigat fara a avea avocat un proces cu Statul Roman la CEDO,iar JUSTITIA subordonata"Sistemului din Provincia Europeana Vrancea"a facut STRIPTIS in fata mea;-b.-Nu sunt economist dar am demonstrat Camera Auditorilor Financiari din Romania ca este GRESIT auditul din care rezulta ca SC.CUP.Focsani calculeaza"CORECT"pretul la mc de apa si pe cale de consecinta, auditorul Trus Eminia a fost sanctionat;-c.-Dupa ce mi s-a desfacut DISCIPLINAR contractul de munca pe motiv ca GANDESC,am trai 4 ani din munca de salahor,iar Domnia Sa dupa ce a pierdut un concurs la Finante,a avut asigurat postul de subprefect.

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-08-2017, la 06:46

 • PS Ca o consecinta a celor 3 lucruri pe care dl.primar Cristi Misaila ar trebui sa le stie despre mine, se impune sa precizez ca in cazul intrevederii pe care doresc sa o am cu Domnia Sa sunt : -a. EXCLUSE SPECTACOLELE POLITICE IEFTINE ca cel facut de Domnia Sa si deputatul PNL Ion Stefan in spetza consecintelor incendiului de la Pensiunea(stabilimentul) Monte Carlo; -b. EXCLUSE SPECTACOLELE pentru PROSTIT PROSTII ca in cazul externalizarii iluminatului public, pe motiv ca nu poate fi angajat un electrician autorizat ANRE. Acest SPECTACOL facut de conducerea Primariei Focsani echivaleaza cu "a da foc la cotetul pasarilor pentru a scapa de paduchi".

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-08-2017, la 06:59

 • @"piscot"; Iubitzel, mi-ar placea daca postacul "orion" te-a adus cu picioarele pe pamant, urmare a replicii pe care ti-a dat-o ieri, visavi de persoana mea, dar nu bag mana in foc in acest sens. Avand in vedere comentariul tau de la ora 05;38, este bine sa stii ca in perioada Primului Razboi Mondial in satul Marasesti era mai multa economie decat in Targul Focsani. In respectiva perioada, in zona era o Fabrica de zahar distrusa in totalitate in timpul razboiului, Chimica Marasesti care dupa razboi a fost reparata si s-a putut relua procesul de productie, cateva gatere si ateliere de prelucrarea lemnului. Industriasul zonei era Ulise Gh. Negropontens care detinea si o mare suprafata de teren in zona. Pe terenul donat de industriasul Ulise Gh. Negropontes s-a construit actalul Mausole Marasesti si tot pe terenurile lui ai fost improprietarit taranii din zona de munte a Vrancei care au participat la Primul Razboi Mondial. Dupa Evenimentele din Decembrie "89, Chimica Marasesti a fost DISTRUSA(FURATA) in totalitate, aspect care nu a avut loc in timpul Primului Razboi Mondial, iar terenurile de la IAS Marasesti care s-a "construit" pe terenurile aceluiasi industrias Ulise Gh. Negropontens au intrat in posesia Consiliului de Administratie -POSTDECEMBRIST- de la IAS Marasesti, dupa ce au avut grija sa FALIMENTEZE aceasta unitate agricola.

  DE Ulise Grosu, postat pe 08-08-2017, la 07:15

 • Service vine de la sclav sau servitor ? Eu direct si personal nu il suport pe Marian iar despre papagalul vopsit de Stefan nu pot spune decat ca plateste toti tampitii.! Dar manifestatia a fost impresionanta ,bine organizata ,chiar daca liberalii lui Stefan faceau poze la Tichiris cu Orban si Morosanu.! Hai sa fim realisti macar la Marasesti indiferent de cine plateste cafeaua.!

  DE ardiles vasile, postat pe 08-08-2017, la 07:40

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost