Mamograf ultraperformant pentru pacientele Spitalului Județean Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Mamograf ultraperformant pentru pacientele Spitalului Județean Focșani
Mamograf ultraperformant pentru pacientele Spitalului Județean Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va da în folosință, începând de săptămâna viitoare, un mamograf ultraperformant, achiziționat în cursul anului trecut. Autorizația de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a fost obținută săptămâna trecută, zilele acestea urmând ca personalul medical, care va deservi noul mamograf, să fie instruit de  reprezentanții Siemens. „Săptămâna trecută ne-a venit autorizația. De astăzi (n.r. marți) până vineri se vor face cursuri (training) de către firma Siemens, care l-a instalat. De luni, săptămâna viitoare, îl băgăm în exploatare. De el vor beneficia atât pacienții internați, cât și cei care vin în Ambulatoriu. A trebuit să parcurgem toate etapele în vederea autorizației de funcționare de la CNCAN, pe care am reușit să o obținem săptămâna trecută. Mammomat-ul Siemens, digital, de ultimă generație, foarte performant, a fost achiziționat anul trecut”, ne-a spus managerul Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mândrilă.
    Mamografia este metoda principală de examinare a sânilor la femeile cu vârsta peste 40 de ani. Este, de asemenea, metoda de screening pentru cancer mamar pentru toate categoriile de femei (cu risc obișnuit de cancer mamar și cu risc crescut de cancer mamar). În proporție de 95%, cancerul mamar apare la femeile de peste 40 de ani, 1 din 8 femei dezvoltând această afecțiune pe parcursul vieții. Controlul regulat, cu ajutorul mamografiei, reprezintă cea mai bună metodă radiologică de a descoperi cancerul de sân precoce, înainte de a apărea semne sau simptome evidente de cancer. Unele studii au arătat că mamografia poate reduce rata de deces prin cancerul de sân cu mai mult de o treime.
     În urma demersurilor președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, la Ministerul Sănătății și la Guvern, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ Focşani dispune acum de aparatură medicală constând din: aparat radiologic pentru efectuat filme în urgențe; videoendoscop superior și inferior pentru secția Interne; masă operație ortopedie traumatologie; trusă endurologie, pentru sala de operație urologică; ecograf dopller pentru secția Neonatologie; platformă chirurgicală cu argon pentru sălile de operație Chirurgie generală; aparat Rontgen cu braț C, pentru sălile de operație ortopedie -traumatologie. Spitalul Județean a mai fost dotat cu echipamente medicale pentru nouă săli de operații, aparate noi de radiologie și de video-endoscopie. De asemenea, la Secția ATI au fost instalate șase aparate de anestezie de înaltă performanță, iar ecografe de ultimă generație au fost montate la secțiile Interne, Gastro-enterologie, Ambulatoriu. Blocul operator a fost dotat cu un microscop oftalmologic care permite realizarea de operații extrem de complicate și cu un microscop chirurgical de ultimă generație. De asemenea, la spital a fost instalat un computer tomograf ultramodern.
    Mai mult, Spitalul Județean Focșani se numără printre spitalele care vor primi un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN). La începutul lunii ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, a fost semnat contractul în baza căruia Spitalul Județean va primi un aparat RMN, ca urmare a intervenţiilor făcute de preşedintele Marian Oprişan.
    Odată cu dotarea cu aparatură modernă au fost angajați și medici noi cu competențele necesare utilizării aparaturii.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost