Lucrările de refacere a DJ 205L, în punctul Grumaz-Vrâncioaia, vor fi scoase la licitație
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Lucrările de refacere a DJ 205L, în punctul Grumaz-Vrâncioaia, vor fi scoase la licitație
Lucrările de refacere a DJ 205L, în punctul Grumaz-Vrâncioaia, vor fi scoase la licitație
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Consiliul Județean Vrancea va scoate la licitație lucrările de refacere a DJ 205L, în punctul Grumaz, comuna Vrâncioaia, afectat de precipitațiile abundente și alunecările de teren ce au avut loc în data de 15 martie. Suma estimată este de peste 4,4 milioane de lei și va fi asigurată din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului. În urma precipitațiilor abundente și alunecărilor de teren, a fost afectat rambleul drumului antrenând și jumătate din platforma drumului pe o lungime de aproximativ 8 metri întrerupând astfel circulația rutieră. Pentru refacerea zonei afectate, firma care a efectuat raportul de evaluare a propus următoarele lucrări: Devierea albiei, demolarea apărării de mal existente și amenajarea unui drum tehnologic precum și dezafectarea acestuia, pe o lungime de aproape 200 m și lățimea de 3,5 m, pentru accesul la amplasament; Execuția unei consolidări cu rol de apărare de mal, tip zid de sprijin din beton, cu lungimea de 100 m, elevatia de 5,0 m; Refacerea corpului drumului prin execuția unei structuri din pământ armat sau gabioane ancorate în umplutură, așezate pe un blocaj din anrocamente la bază, între spatele zidului și versant, sprijinite la parament pe coronamentul zidului. Mai sunt propuse lucrări de fundație adâncită de parapet, praguri de fund, slituri drenante. Suplimentar față de lucrările propuse mai sus, este necesară execuția în continuarea consolidării, a unei apărări de mal, într-o structura agreată de Administratorul cursului de apă, respectiv ABA Siret. Alunecarea de teren produsă pe malul râului Putna, amonte de podul rutier de pe D.J. 205D, km 3+475, este considerată o situație de urgență, în vederea refacerii și reamenajării albiei pe o lungime de circa 900 metri liniari. În acest moment circulația se desfășoară cu restricții în zona afectată de alunecările de teren.
    Vă reamintim că ploile abundente, cumulat cu topirea zăpezii au dus la surparea terasamentului drumului județean DJ 205 L, în zona localității Grumaz. Sectorul de drum afectat a devenit impropriu circulației rutiere. Directorul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, Romeo Iordache a declarat atunci că președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a avut o discuție cu directorul Administrației Bazinală de apă Siret, Bacău pentru a interveni și a executa în regim de urgență lucrări în albia râului. „Sunt necesare lucrări de amenajare și calibrare a albiei râului Putna pe o lungime de 300 de metri“, a mai spus directorul Romeo Iordache.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost