Liceul Pedagogic Focșani, executat silit de o învățătoare pensionară
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Liceul Pedagogic Focșani, executat silit de o învățătoare pensionară
Liceul Pedagogic Focșani, executat silit de o învățătoare pensionară
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Un fost cadru didactic al Liceului Pedagogic Spiru Haret Focșani a fost nevoit să execute silit unitatea de învățământ la care a lucrat, pentru a intra în posesia unui premiu primit prin hotărâre judecătorească definitivă. Este vorba de o fostă învățătoare, care a primit Diploma „Gheorghe Lazăr” pentru întreaga activitate didactică, distincție însoțită și de o recompensă financiară. Deși ar fi trebuit să fie recompensată, aceasta nu a primit banii cuveniți decât după ce instanța de judecată a incuviințat executarea silită.
Învățătoarea, care între timp s-a pensionat, a încercat să intre în posesia banilor, dar s-a lovit de refuzul reprezentanților liceului. Deși aflați în fața unei hotărâri judecătorești definitive, aceștia au refuzat să plătească pe motiv că este deja pensionară. ”Admite cererea (…) încuviinţează executarea silită a titlului executoriu: Sentinţa civilă nr. 209/15.10.2013 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi (...) şi Ordinul de punere în executare, împotriva debitoarei LICEUL PEDAGOGIC "SPIRU HARET" FOCŞANI, la cererea creditoarei N(...) R(...) (...). Executarea silită se va face în toate modalităţile de executare prevăzute de lege. (...) Fără cale de atac”, a decis Judecătoria Focșani.
Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Liceului Pedagogic, fostului cadru didactic i s-au dat toate drepturile cuvenite abia luna trecută, după ce Judecătoria Focșani a admis cererea de executare silită. ”Doamna a primit pe 6 noiembrie 2017 toate drepturile cuvenite, calculate la rata inflației”, ne-a comunicat conducerea unității de învățământ.
Președintele SLI Vrancea, Constantin Ionescu, sindicatul care de altfel a și inițiat procesele pentru câștigarea acestor distincții, ne-a spus că doar învățătoarea de la Pedagogic nu a intrat în posesia sumelor câștigate încă de anul trecut, restul instituțiilor de învățământ din județ punând în aplicare imediat decizia instanței. Neaplicarea hotărârii Curții de Apel Galați încă din vara anului trecut a fost motivată de reprezentanții Liceului Pedagogic prin faptul că fostul cadru didactic a obținut distincția după pensionare și nu ar mai trebuit să beneficieze de ea. Asta în condițiile în care distincția a fost obținută cu respectarea prevederilor legale de la vremea acordării, fapt constatat de instanțele de judecată.
Precizăm faptul că Diploma Gheorghe Lazăr clasa I se acordă pentru merite în dezvoltarea curriculumului și/sau managementului educațional, cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I și care au primit calificative de foarte bine, au demonstrat preocupări cu relevanță în activitatea didactică, dețin cel puțin un premiu/ o mențiune la faza internațională cu elevii participanți la olimpiade, concursuri școlare ori competiții sportive/ artistice și/sau un premiu la faza națională cu elevii participanți la olimpiade, concursuri școlare sau competiții sportive/artistice.
114 dascăli vrânceni au primit distincțiile „Gheorghe Lazăr” și „Diploma de excelență”, în anul 2009, printre care și învățătoarea de la Liceul Pedagogic. Cum ministrul Educației de la acea vreme nu semnase lista beneficiarilor, SLI a acționat în judecată, iar instanța a dispus ca toate persoanele să fie recompensate. Procesul a durat 3 ani, fiind câștigat la Înalta Curte.
Diploma Gheorghe Lazăr clasa I este însoţită de un premiu, a cărui valoare este de 20% din suma salariilor de bază primite în ultimele 12 luni anterioare datei semnării ordinului de acordare a distincţiilor. Asta însemantă că învățătoarea de la Pedagogic a încasat doar câteva sute de lei.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost