Leadership marca Harvard: Steve Jarding vine în România
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Leadership marca Harvard: Steve Jarding vine în România
Leadership marca Harvard: Steve Jarding vine în România
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În perioada 18-22 iulie 2018, PACT pentru România va organiza  prima şcoală de leadership civic și politic din România, Academia Lideri pentru Viitor, avându-l drept invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți consultanți politici ai lumii contemporane, Steve Jarding.
Steve Jarding, profesor la Harvard Kennedy School, este recunoscut ca fiind unul dintre experții de top la nivel mondial în comunicare, managementul campaniilor electorale și leadership strategic. În 2016, Jarding a fost votat Profesorul Anului la Harvard Kennedy School. A predat şi a oferit consultanţă în peste 25 de țări din Asia, Africa, America de Sud și Europa și a câștigat o listă impresionantă de curse electorale pentru guvernatori sau senatori americani. În 1996, revista Roll Call l-a descris drept „unul dintre cei mai influenți oameni din politica de la Washington”. Nouă dintre foştii săi studenţi au fost candidați la președinție sau la funcția de prim-ministru în diverse ţări ale lumii și mulţi alţii au fost aleși în Congresul american. Este coautor al cărții "Foxes in the Henhouse".
Astăzi, lumea suferă profunde modificări de paradigmă şi doar istoria va consemna dacă ceea ce urmează ne aşază pe o direcţie bună. Doar cei care vor fi echipaţi cu atitudinile, cunoştinţele, competenţele şi valorile de lider vor putea să-şi asume un rol activ în trasarea acestei direcţii, altfel vor rămâne doar spectatori ai schimbărilor care vor urma.
Antreprenoriatul politic sau civic poate avea succes doar dacă fondatorii ştiu cum să construiască organizaţii de lideri – doar aşa se va realiza trecerea de la iniţiative sau startup-uri la organizaţii sustenabile şi durabile. În prezent, în România lipseşte o pepinieră reală pentru o nouă generaţie de lideri. Educaţia şi cultura civică sunt aproape absente în şcoală, iar tinerii români nu au o busolă politică. De aceea, pentru construirea noii generaţii de lideri este necesară o şcoală de leadership. Leadership-ul autentic necesită o educaţie în acest sens, care să fie începută de la o vârstă cât mai fragedă. A fi lider este o trăsătură care se învață.
Academia Lideri pentru Viitor îşi propune să dezvolte o nouă generaţie de lideri prin următoarele categorii de agenţi ai schimbării:
- Ateliere pentru elevi, aflați în jurul vârstei majoratului;
- Ateliere pentru studenţi, atât în ţară cât şi în străinătate;
- Ateliere pentru antreprenori, profesii liberale, profesionişti din orice domeniu.

Pentru regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Galați, Tulcea, Vrancea, Constanța) va fi alocat un număr de maxim 28 locuri pe fiecare tip de atelier. Ne rezervăm dreptul ca, în cazul unui număr mare de aplicații a unor persoane pe profilul potrivit, să selectăm participanții inclusiv în ordinea cronologică a înscrierii.
Academia Lideri pentru Viitor, care va avea loc în perioada 18-22 iulie la Braşov, este primul şi singurul proiect deschis de formare a unei noi generaţii de lideri în domeniile civic, economic şi public, care îşi asumă misiunea de a reduce decalajele dintre comunităţile din România şi cele din Uniunea Europeană, începând de azi.  Trainerii şi facilitatorii care vor fi prezenţi vor include antreprenori civici sau politici, experţi consacraţi sau reprezentanţi ai lumii academice și practicieni. Aceştia fac parte, la rândul lor, din categoria adevăraţilor lideri: nu cei care reuşesc să adune mulţi adepţi în jurul lor, ci cei care reuşesc să formeze alţi lideri.
Mai multe detalii despre înscrierea la cursuri și costurile de participare la Academia Lideri pentru Viitor pe http://www.lideripentruviitor.ro/ sau Facebook: https://www.facebook.com/lideripentruviitor/

PACT pentru România


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Trei eleve cu media 10 la Evaluarea Națională; 93 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 1 și 1,99
   Doar trei medii de zece s-au obținut în Vrancea la examenul de Evaluare Națională, susținut de absolvenții claselor a VIII-a. Astfel, Elena - Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, sunt elevele care au reușit să facă teze perfecte atât la limba și literatura română cât și la matematică...

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost