La AJOFM Vrancea se fac înscrieri pentru locuri de muncă în insulele Azore, Germania, Israel, Danemarca, Finlanda, Portugalia…

0
5343


Atât vrâncenii tineri, cu vârste între 18 și 35 de ani, cât și cei cu vârste mai mari, dar care au calificări și, dacă se poate, și experiență, pot obține contracte de muncă în străinătate și, implicit, salarii cuprinse între 1.000 și 2.200 euro lunar. Potrivit comunicatelor de presă trimise redacției noastre, cei interesați se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, din Focșani, Bulevardul Unirii, nr. 53 A, telefon 0237.224.677, atât pentru informații detaliate cu privire la posturi, cât și privind procedura de urmat. Primii care pot profita de aceste oferte sunt sutele de tineri absolvenți care au intrat de pe băncile școlii direct în rândul șomerilor, dar și persoanele calificate ce figurează înscrise de mult timp în baza de date a AJOFM Vrancea, pentru că nu reușesc să se angajeze în județul nostru.

    Prima ofertă de muncă vine din Germania unde, potrivit celor spuse de Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea, sunt disponibile, prin rețeaua EURES, 50 de posturi pentru persoanele calificate în domeniul hotelier – gastronomic. „Pentru ocuparea acestor locuri se va organiza selecție la București în luna octombrie 2015. Angajatori germani reprezentați de Serviciile de Plasare Internațională din cadrul Centralei de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV Bonn oferă locuri de muncă pentru următoarele ocupații: bucătar/bucătar șef/bucătar specialist (15 posturi), ospătar (15 posturi), barman (5 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (15 posturi). Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată și experiență în domeniu, precum și cunoștințe de limba germană, cel puțin nivel A2”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Angajarea se face pe o perioadă de cel puțin șase luni, începând cu luna octombrie 2015, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.500 – 2.200 euro brut/lună pentru posturile de ospătar și barman, 1.700 – 2.400 euro brut/lună pentru posturile de bucătar/bucătar șef/bucătar specialist și de 1.450 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem. Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuințe. „Persoanele cu domiciliul în județul Vrancea, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, Bd.Unirii, nr. 53A, telefon 0237.224.677, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție”, se precizează în comunicat.
    Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:
cerere tip (se completează la sediul AJOFM Vrancea); copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni); CV model Europass, cu fotografie, în limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

   1.540 dolari, salariu de zidar în Israel

    Tot la AJOFM Vrancea se pot adresa și vrâncenii care doresc să lucreze în Israel. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni, iar salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani. „Persoanele interesate trebuie să aibă calificare/experiență în meseriile:
dulgheri pentru cofraje de construcție industrializată (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); fierari – betoniști, îndoirea fierului (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); zidari – faianțari, acoperirea podelelor și pereților cu faianță (cunoașterea citirii planurilor de construcții este obligatorie); zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit. De asemenea, cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să nu fi lucrat anterior în Israel; să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această țară, cu excepția fraților; să nu aibă cazier judiciar; să fie apți psihic și fizic de muncă intensă în condițiile climatice specifice statului de destinație, inclusiv muncă la înălțime și manipulare de greutăți; să nu sufere de anumite boli cronice”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Persoanele interesate se pot înscrie la AJOFM Vrancea cu următoarele documente: cerere tip; declarație – tip bilingvă; copie Carte de identitate; copie Pașaport, dacă au; copii ale actelor de studii și de calificare (toate paginile scrise), dacă au; copii ale documentelor care atestă experiența, vechimea în muncă, dacă au.
„Cetățenii români pot obține locuri de muncă în construcții, în Israel. Angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcțiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România și Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din România și Autoritatea pentru Populație, Emigrare și Frontieră din Israel. Informații legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiții de muncă și de viață etc. se găsesc pe pagina web a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – www.anofm.ro”, transmit reprezentanții AJOFM Vrancea.

   Tinerii pot munci în insulele Azore

    În Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia și insulele Azore pot munci cu contracte de muncă legale tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Acest lucru este posibil în cadrul proiectului TMS, „Your first EURES job”, proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 1 iunie 2015 – 31 mai 2017, în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal, iar ANOFM este co-aplicant. Tinerii vrânceni interesați trebuie să meargă la sediul AJOFM Vrancea unde consilierul EURES le poate da toate informațiile de care au nevoie, în vederea semnării unui astfel de contract. Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante. Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum și din Norvegia și Islanda, pe care pot aplica cetățenii români și europeni, sunt afișate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, obiectivul general al proiectului „Your first EURES job” este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în țările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere și servicii de recrutare, folosind capacitatea rețelei serviciilor publice și a rețelei EURES având ca rezultat concret plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenții de mobilitate. Tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele 8 țări participante la proiectul YFEJ pentru a obține informații despre proiect și oportunitățile de ocupare. Informații privind aplicațiile, le puteți găsi accesând link-urile: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php și http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here