Jay-Z, în centrul unei tentative de şantaj

0
446



O serie de înregistrări demo cu rapperul Jay-Z, estimate la circa 20 de milioane de dolari, se află în centrul unei presupuse tentative de furt și șantaj inițiată de un fost colaborator al cântărețului american. Potrivit site-ului TMZ.com, Chauncey Mahan, un producător care a lucrat cu Jay-Z din 1998 până în 2002, a fost chestionat de poliția americană în cursul zilei de vineri, informează dailymail.co.uk.
TMZ.com scrie că acuzatul s-a aflat în posesia unor înregistrări demo cu Jay-Z pe care acesta le-a realizat la casa de discuri Roc-A-Fella Records. Jay-Z credea că acele înregistrări s-au pierdut, însă, în realitate, ele erau păstrate de Chauncey Mahan într-un depozit din localitatea Northridge din California.
Potrivit site-ului TMZ-com, Chauncey Mahan a contactat compania Live Nation, vineri, declarându-se dispus să îi predea înregistrările contra unei „taxe de depozitare” de 100.000 de dolari. Acuzatul a spus că, dacă Live Nation nu va plăti acea taxă, el va scoate la licitație acele înregistrări. Jay-Z și Live Nation au înființat împreună o companie de divertisment denumită Roc Nation. Managerii lui Jay-Z au contactat poliția din Los Angeles, iar reprezentanții acesteia s-au prezentat vineri la depozitul unde Mahan urma să finalizeze tranzacția cu Live Nation. Chauncey Mahan a fost reținut și transportat la o secție de poliție pentru a fi chestionat. El a predat înregistrările muzicale, dar nu a fost arestat.
Poliția din Los Angeles va păstra acele înregistrări demo până când un judecător va stabili cine are dreptul să le dețină. Managerii lui Jay-Z au depus o plângere oficială la poliția din New York, vineri, care va fi analizată în aceste zile.
Jay-Z, pe numele adevărat Shawn Carter, s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanți producători în industria muzicii hip-hop. Din 2008 este căsătorit cu Beyoncé, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată de peste 750 de milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here