Italia: Peste 2 milioane de italieni, victime ale abuzurilor sexuale în copilărie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Italia: Peste 2 milioane de italieni, victime ale abuzurilor sexuale în copilărie
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Mai mult de 2 milioane de italieni, adică în jur de 2% din locuitori, au fost victime ale abuzurilor sexuale în copilărie, relevă datele prezentate marţi de ISTAT, institutul naţional de statistică, transmite dpa. În jur de 1,6 milioane de femei şi 400.000 de bărbaţi au fost molestaţi când încă nu împliniseră 18 ani, iar 43% dintre fetele şi 63% dintre băieţii victime ale unor astfel de agresiuni au păstrat tăcerea despre ele. De cele mai multe ori, victimele nu îşi cunoşteau agresorul, dar, în 15% din cazuri, fetele au fost abuzate de o rudă, iar băieţii, în 4,2% din situaţii, de un preot sau de o călugăriţă.
Potrivit ISTAT, 8,8 milioane de femei din Italia au fost victimele unei agresiuni sexuale în timpul vieţii, iar 3,1 milioane în ultimii trei ani. Institutul semnalează însă că numărul cazurilor este 'în scădere marcantă' faţă de ancheta similară anterioară, întreprinsă în 2008-2009, procentul femeilor victime coborând de la 18,7% la 12,8%. Cu această ocazie, ISTAT a publicat pentru prima oară date referitoare la hărţuirea sexuală asupra bărbaţilor: 3,8 milioane dintre aceştia declară că au fost victime ale hărţuirii în decursul vieţii, iar 1,3 milioane în ultimii trei ani.
Potrivit ISTAT, datele provin dintr-o anchetă anonimă întreprinsă din cinci în cinci ani pe un eşantion reprezentativ de cetăţeni italieni.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost