Italia. Doi militari americani, acuzaţi de violarea unei românce GRAVIDE

0
1806


  Doi militari americani staționați la o bază din nordul Italiei sunt acuzați de violarea unei românce prezentată drept prostituată, cazul stârnind tensiuni diplomatice între Roma și Washington, în contextul în care justiția americană solicită repatrierea celor doi, scrie Il Giornale di Vicenza.
Cei doi militari americani – Gray Gerelle Lamarcus și Edil Mc Cough (amândoi în vârstă de 21 de ani) – sunt staționați la baza militară Del Din, situată în apropierea orașului Vicenza (regiunea Veneto, nordul Italiei).
    Cei doi militari americani sunt acuzați de tâlhărirea, lovirea și violarea unei românce în vârstă de 24 de ani, care era însărcinată în șase luni, în orașul Vicenza. Din cauza agresiunii, românca, prezentată drept prostituată, riscă să piardă sarcina și este internată într-un spital din San Bortolo, în apropiere de Vicenza.
    Potrivit presei italiene, Statele Unite solicită repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecați de o instanță americană. Primarul din Vicenza, Achille Variati, i-a cerut ministrului italian al Justiției, Andrea Orlando, să intervină pentru a opri extrădarea celor doi militari în Statele Unite. „Îi cerem în mod preventiv ministrului Justiției să respingă o eventuală renunțare la jurisdicția italiană”, a scris primarul din Vicenza, amintind că unul dintre suspecți a fost acuzat și de violarea unei minore italience.
    Conform Il Giornale di Vicenza, unul dintre cei doi militari a încercat să se sinucidă după comiterea agresiunii, fiind internat în prezent. De altfel, unul dintre cei doi militari este suspectat de violarea unei minore, tot în Italia, în toamna anului trecut. „În conformitate cu Acordurile privind statutul forțelor străine existent între Italia și Statele Unite, Washingtonul cere statului-gazdă transferul juridicției în toate cazurile în care este implicat personal militar american”, a declarat maiorul american Mike Weisman, purtătorul de cuvânt al Brigăzii americane 173 din Italia.
Potrivit site-ului TGcom24.it, agresiunea a avut loc la jumătatea lunii iulie. Românca în vârstă de 24 de ani, care s-ar fi prostituat, a fost abordată de cei doi militari americani, a fost urcată într-o mașină, dusă pe un câmp, unde a fost bătută, violată și abandonată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here