ÎPS Ciprian a vizitat alături de ÎPS Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis, Catedrala din Focșani

0
2597


ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a vizitat ieri în jurul prânzului, Catedrala din Focșani, alături de ÎPS Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis. Cei doi înalți prelați au fost însoțiți de delegația din Grecia care participă astăzi și mâine la manifestările dedicate hramului Catedralei Arhiepiscopale din Buzău. „A fost o vizită de prezentare a eparhiei”, ne-a spus preotul Ioan Șolea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.
    Manifestările dedicate hramului catedralei din Buzău vor debuta astăzi, la ora 09:30, cu Simpozionul Internațional de Muzicologie Bizantină, care va avea loc în Sala de Conferințe a Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău. La ora 10:00, vor fi scoase spre închinare, în aghiasmatarul din curtea Catedralei Arhiepiscopale, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și racla ce conține moaște ale mai multor sfinți: Mucenicii Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel; Ierarhul Nifon – Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Å¢ării Românești; Ierarhul Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi; Cuviosul Stelian Paflagonul; Ierarhul Iosif cel Nou de la Partoș – Mitropolitul Banatului. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va întâmpina racla cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, care va fi adusă de o delegație din Grecia, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis.
    În seara zilei de miercuri, de la ora 18:00, va fi oficiată, în catedrală, Vecernia Înălțării Domnului, unită cu Litia, iar joi, 25 mai, de la ora 09:00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba Parastasului pentru eroii neamului și pentru ctitorii locașului de cult. Programul zilei de joi se va încheia cu un concert, care va fi susținut, începând cu ora 18:30, la Catedrala Arhiepiscopală, de următoarele formații corale: Corala Ortodoxă de Copii „Glasul Îngerilor” a Catedralei „Sfântul Sava”, Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Catedralei „Înălțarea Domnului” și Corala Mixtă „Crescendo” a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here