Învăţământul obligatoriu în grădiniţe de la 3 ani ar putea fi introdus din 2018-2019

0
414


Ministrul Educației, Remus Pricopie, a spus, joi, că învățământul obligatoriu în grădinițe, de la vârsta de trei ani, ar putea fi introdus în România începând cu anii 2018-2019, iar din 2015 ar uma să fie introdusă obligativitatea grupei mari la grădiniță de la vârsta de cinci ani.
Pricopie a spus că învățământul obligatoriu în grădinițe de la vârsta de trei ani ar putea fi introdus în România din anii 2018-2019, arătând că în acest sens vor apărea noi reglementări, fie prin modificarea Legii Educației prin Parlament, fie prin Ordonanță de Urgență. „Învățământul obligatoriu de la trei ani nu se va întâmpla anul acesta, poate nu se va întâmpla nici în următorii doi ani, dar progresiv, în maximum patru sau cinci ani, trebuie să ajungem acolo”, a spus Pricopie.
El a explicat că pregătirea copiilor în grădinițe ar trebui să înceapă de la vârsta de trei ani, arătând că unii specialiști sunt de părere că educația trebuie începută încă din primul an de viață. „Dacă îi ții la grădiniță de la vârsta de trei ani și îi pregătești corespunzător, atunci ai grijă nu numai de dezvoltarea lui intelectuală, dar ai grijă și de dezvoltarea lui fizică”, a susținut Pricopie.
Ministrul Educației a spus că din anul 2015 ar uma să fie introdusă obligativitatea grupei mari la grădiniță de la vârsta de cinci ani, iar din 2018-2019 învățământul obligatoriu să înceapă de la vârsta de trei ani. Pricopie s-a referit și la problema creșelor, care a fost neglijată „cronic” până acum, arătând că împreună cu grădinițele constituie priorități ale educației, dar că acestea trebuie asociate unor grădinițe puternice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here