Întâlnire româno-israeliană la Palatul Parlamentului din București
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Întâlnire româno-israeliană la Palatul Parlamentului din București
Întâlnire româno-israeliană la Palatul Parlamentului din București
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Cristian Dumitrescu, a participat, joi, la întrevederea comună a Comisiilor pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu o delegaţie a Comisiei pentru politică externă şi apărare din Knesset, Israel, condusă de Avi Dichter. Întâlnirea a avut loc la Palatul Parlamentului din București. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce ţin de relaţia bilaterală dintre cele două state în plan politic, economic şi al cooperării pe plan internaţional.„Am subliniat relaţia deosebit de bună pe care România o are cu Statul Israel, care se bazează pe un parteneriat strategic şi pe patru coordonate importante: ţara noastră a recunoscut Israelul de la formarea acestuia, în anul 1948, nu a rupt relaţiile diplomatice cu acest stat ca urmare a Războiului de şase zile din 1968, avem un parteneriat între cele două Parlamente şi, poate cel mai important, comunitatea israeliană de origine română care are un număr de aproximativ 400 de mii de oameni şi care constituie un important liant între cele două popoare. Domnul deputat Dichter a subliniat, la rândul său, importanţa pe care o acordă Israelul relaţiei privilegiate cu România, care s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, un prieten adevărat şi care înţelege problemele reale cu care se confruntă statul israelian. În acest sens, domnia sa a făcut apel la partea română de a continua sprijinul, cu precădere în cadrul forurilor şi organismelor internaţionale“, a declarat senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.
Ambele părţi au convenit asupra necesităţii continuării dialogului bilateral, la nivel parlamentar, pentru dezbaterea şi aprofundarea unor subiecte de interes comun, în plan politic, economic, de securitate şi combaterea terorismului şi cooperare şi susţinere reciprocă pe plan internaţional. Din partea Comisiei pentru politică externă a Senatului a mai fost prezent la întrevedere și senatorul Radu-Mihai Mihail.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
Rodica Boboc este o doamnă prin definiţie. Elegantă, inteligentă, ambiţioasă, sensibilă, perseverentă şi cerebrală. Prenumele Rodica poate că nu a fost ales întâmplător, pentru că el semnifică „autoritate, ambiţie şi cu aptitudinea de a acumula o anumită cantitate de putere, fiind activă şi foarte capabilă să îşi asume responsabilitatea.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost