Infrastructura stradală din Vârteşcoiu este refăcută

0
1265


Investiții fără precedent în comuna Vârteșcoiu. Autoritățile locale derulează în acest moment proiecte de refacere și modernizare a infrastructurii stradale în valoare de zeci de miliarde de lei vechi. Aceste proiecte vizează toate satele localității, atât cele din zona de sus a comunei, în fosta comună Faraoanele, cât și în zona de jos a localității, fiind asfaltate străzi care nu au avut niciodată asfalt. „După ce am reușit să rezolvăm problema aducțiunii și distribuției apei potabile pe toată suprafața localității, acum am început modernizarea infrastructurii stradale, prin 2 proiecte: unul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și celălalt prin GAL Å¢inutul Viei și Vinului, Măsura 322. Proiectele prevăd atât asfaltarea cât și modernizarea rețelelor de colectare apă pluvială”, ne-a spus Viorel Mârza, primarul comunei Vîrteșcoiu.
    Acesta a precizat că vor fi asfaltate străzile Olanelor, Mr. Gh. Pastia, Troiței, Garofiței, Matului și Mihai Eminescu. Interesant este că autoritățile locale au denumit strada unde se află prima aducțiune de apă strada Olanelor, pentru a aminti contemporanilor locul pe unde se găsește încă rețeaua de olane care aducea apa în Focșanii Munteniei. „De reținut faptul că este pentru prima dată când pe unele din aceste străzi este pus asfalt și sunt modernizate rețelele de colectare apă pluvială. Am putea spune din acest punct de vedere că prin aceste proiecte satele comunei Vârteșcoiu intră în secolul XXI. În numele cetățenilor din comuna Vârteșcoiu vreau să mulțumesc domnului președinte Marian Oprișan și să-l asigur că cetățenii comunei Vârteșcoiu vor vota la președinția României candidatul social-democrat, pe domnul Victor Ponta”, a precizat primarul Viorel Mârza.
    De altfel, sub conducerea actualei administrații, conduse de social-democratul Viorel Mârza, la Vârteșcoiu au fost realizate, fie cu finanțare locală, fie prin proiecte naționale sau europene, mai multe investiții, localitatea beneficiind de o infuzie de capital fără precedent în ultimii ani, lucru care se vede și din cota de încredere pe care cetățenii o acordă primarului și candidatului social-democrat. „Cetățenii din Vârteșcoiu și Faraoanele sunt oameni care muncesc vița-de-vie de primăvara până toamna târziu, sunt oamenii faptelor și mai puțin ai vorbelor. De aceea vor vota cu Victor Ponta pentru că este omul care face ceea ce spune și realizările Guvernului pe care îl conduce arată că este candidatul ideal la președinția României”, a concluzionat Viorel Mârza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here