Indivizi neidentificaţi ameninţă Cehia cu răspândirea virusului Ebola

0
693


Persoane rămase neidentificate au amenințat Cehia cu răspândirea virusului Ebola, cerând, pentru a renunța la acest plan, un milion de euro în moneda virtuală Bitcoin, anunță autoritățile de la Praga, citate de AFP. „Unul sau mai mulți infractori încearcă să șantajeze Cehia, amenințând cu propagarea virusului Ebola”, a declarat Zdenek Laube, șeful Poliției naționale. „Obiectivul este crearea de panică”, a adăugat el.
Ministerul de Interne a explicat că gruparea infracțională utilizează „metode de comunicare foarte sofisticate”. Autorii tentativei de șantaj riscă până la 12 ani de închisoare, a declarat Robert Slachta, directorul Oficiului ceh pentru combaterea infracționalității organizate (UOOZ).
Åžeful Serviciului ceh pentru Sănătatea publică, Vladimir Valenta, a dat asigurări că sunt șanse mici ca virusul Ebola să se răspândească în Cehia. „Obținerea virusului, transportarea și propagarea acestuia la scara largă – acest plan nu este realist”, a subliniat Valenta.
Ebola a provocat moartea a 4.922 de persoane din 10.141 de cazuri înregistrate în șapte țări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanț anunțat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here