Înșelătorie prin intermediul telefonului mobil. Focșăneni sunați din Maroc la suprataxă
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Înșelătorie prin intermediul telefonului mobil. Focșăneni sunați din Maroc la suprataxă
Înșelătorie prin intermediul telefonului mobil. Focșăneni sunați din Maroc la suprataxă
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

    Un nou tip de înșelătorie realizată cu ajutorul telefoanelor mobile este întâlnită tot mai des în ultimele zile. Este vorba de apeluri scurte, la care destinatarul nu apucă să răspundă, însă, din curiozitate, sună înapoi. Din păcate, însă, la capătul celălalt nu se află decât nişte escroci care utilizează numere cu suprataxă. Aceasta este o metodă folosită în ultimele luni. Mai multe persoane s-au plâns că au fost victimele unei înșelătorii, după ce au sunat înapoi la apeluri pierdute, sau au răspuns la apeluri din țări precum Bosnia Herțegovina, Maroc sau Albania. „Am fost sunat insistent timp de două zile de numere din Albania și Maroc, iar când am răspuns era un robot“, susține unul dintre păgubiți. Chiar ieri, mai multe persoane din municipiul Focșani au fost sunate de pe numere de telefonie mobilă din Maroc, numere care au prefixul +212
Această înșelătorie a fost precedată de una asemănătoare, care a fost folosită anul trecut, în plasa excrocilor căzând mai mulți români. 
    Mai multe persoane au fost sunate sau primesc  mesaje de pe numere de telefon din rețele înregistrate în diverse state ale lumii, cum ar fi Malaesia sau Cuba. Mecanismul înşelătoriei este următorul: pe telefonul mobil apare o înştiinţare privind necesitatea apelării de urgenţă la numărul de la care ai fost sunat şi care ţi-a rămas pe ecran „apel nepreluat“, pentru primirea unor informaţii foarte importante. Înştiinţarea poate apărea chiar fără ca telefonul să fi sunat vreodată.  Dacă e vorba de un număr care începe cu +39..., 390..., +391...., +392..., +393..., +394... (în cazul depistat de noi era numărul +393193260045), îl ştergeţi imediat şi nu se va întâmpla nimic. Dar dacă sunaţi la acel număr, veţi deveni victima infractorilor. În ultimele zile circulă pe majoritatea rețelelor de telefonie mobilă un SMS în care este prezentat modul de operare al acestui tip de înșelăciune și sunt date ca exemplu și cazuri concrete. Într-unul din aceste cazuri, titularul telefonului a sunat la numărul respectiv, nu a mai avut posibilitatea să întrerupă convorbirea, costurile înregistrate pe factură depăşind 2000 de euro. Și atunci, unul din colegii noștri a fost apelat în mod repetat de pe o rețea de telefonie mobilă din Cuba. Asta în condițiile în care rerspectiva persoană nu are nici rude, nici cunoștințe sau prieteni în această țară și nici nu a călătorit vreodată în Cuba.
    Polițiștii vrânceni au confirmat anul trecut noul tip de înșelătorie dar au spus că în Vrancea nu exista la acea dată nicio reclamație referitoare la persoane înșelate prin această metodă. Acest nou tip de înșelăciune vine după altele cu ajutorul cărora diverse persoane au fost lăsate fără sume importante de bani. Una dintre cele mai cunoscute înșelăciuni este cea cu apelul accidentului, în care un „membru“ al familiei cerea urgent ajutor financiar ca urmare a unui accident în care ar fi fost implicat.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost