Handbal - Praf în ochi!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Handbal - Praf în ochi!
Handbal - Praf în ochi!
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Comisia Centrală de observatori și delegați a Federației Române de Handbal l-a sancționat pe Ioan Șerbu (în foto, la masă primul din stânga, pe scaun), bucureșteanul observator la partida din Liga Națională din 3 decembrie dintre CSM Focșani 2007 și Potaissa Turda din Sala Polivalentă.
După scandalosul arbitraj de la acea partidă am crezut că forul disciplinar al observatorilor va fi constatat cele întâmplate și va fi decis pedepsirea observatorului pentru că i-a lăsat pe arbitri să-și facă de cap. Eroare! Ioan Șerbu a fost sancționat cu o lună suspendare pentru ”încălcarea prevederilor art. 34. 1 lit. b din Regulamentul CCOD”. Am verificat ce spune articolul invocat de CCOD și am aflat că ”Reținerea de la delegări poate interveni în urmatoarele cazuri, enumarete cu titlu exemplificativ, la care se mai pot adăuga și alte abateri neprevăzute în prezentul regulament”. Care a fi motivele în cazul meciului dintre CSM Focșani 2008 și Potaissa Turda? Ne spune art. 34.1 lit.b: ”Acceptarea unor încălcări ale prevederilor regulamentare privind suprafața de joc, instalațiile anexă, marcajul terenului, porțile, plasele, iluminatul sălii, spațiul de schimb și vestiarele echipelor, măsurile de ordine neaplicate precum și neconsemnarea acestora în raportul de observare”, care ”se sancționează cu reținere de la delegări pentru 2-4 etape”.
Cum nu au fost probleme la acel meci nici cu marcajul terenului, nici cu iluminatul sau spațiile și instalațiile anexă, am crezut că l-or fi sancționat pe Ioan Șerbu pentru categoria ”alte abateri neprevăzute de regulament”. Cum ar fi, spre exemplu, favorizarea grosolană de arbitri a echipei oaspete. Nici vorbă! Marea vină imputată lui Șerbu este că nu a observat că la un moment al jocului turdenii aveau opt jucători în teren. Și l-au ars! Nu că n-ar fi meritat!
Dar dacă dorea cu adevărat să facă ordine în activitatea observatorilor, Comisia ar fi trebuit să-i dea pedeapsă pentru că a permis cu mare îngăduință ca arbitrii să radă de la porția de puncte echipa focșăneană. Sacționarea pentru că nu a băgat de seamă că-s opt, nu șapte, seamănă a praf aruncat în ochi naivilor! Nu de aici s-a rupt meciul!        

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Actualitatea

Elev al Liceului Pedagogic, bătut în incinta unității; părinții vor să o reclame pe directoare la Consiliul pentru Combaterea Discriminării
Un elev de clasa a IX-a, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani, a fost bătut în incinta unității de învățământ, în cursul zilei de marți, 12 decembrie, incidentul având loc într-o pauză.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost