Grădinițe pentru copiii din Slobozia Bradului, cu bani de la Guvern
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Grădinițe pentru copiii din Slobozia Bradului, cu bani de la Guvern
Grădinițe pentru copiii din Slobozia Bradului, cu bani de la Guvern
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi


    Guvernul României a aprobat bani pentru construcția unei grădinițe, în satul Liești din comuna Slobozia Bradului, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit informațiilor furnizate de primarul Iulian Dumitru, grădinița va deservi satele Liești,Valea Beciului și Cornetu, motiv pentru care încă nu s-a stabilit locația exactă. ”Noi vrem ca la această grădiniță să vină și copii din satele Valea Beciului și Cornetu și din această cauză nu am stabilit încă amplasamentul. Primăria are teren și ne-am gândit să amplasăm clădirea la o intersecție a celor trei sate, astfel încât să le fie ușor tuturor copiilor să ajungă”, ne-a declarat Iulian Dumitru. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene va acorda, prin PNDL 2 suma de 1,57 milioane de lei. Grădinița va funcționa cu program normal și va avea patru săli de clasă. Aprobarea acestor fonduri era absolut necesară în condițiile în care comuna Slobozia Bradului se confruntă, de ani buni, cu o lipsă acută de spații destinate școlarizării. Școala din Slobozia Bradului este cea mai mare școală din mediul rural dacă vorbim de numărul de școlari și preșcolari înscriși în cataloage.
    Este de notorietate că în această comună se înregistrează cea mai mare creștere a natalității din județ și implicit și o creștere a numărului de copii care trebuie școlarizați. Edilul Iulian Dumitru spune că în prezent se lucrează la construcția unei grădinițe (FOTO) cu opt săli de clasă în satul Slobozia Bradului care va rezolva problema din Slobozia Bradului. ”Odată cu finalizarea lucrărilor la noua grădiniță din Slobozia Bradului vom rezolva problema preșcolarilor din sat”, ne-a mai spus Iulian Dumitru. Construcția unei grădinițe în satul Slobozia Bradului se impunea, deoarece de câțiva ani, au fost improvizate săli de clasă, într-o clădire a primăriei, unde funcționează și un cabinet medical, precum și o farmacie. Aceste săli de clasă erau foarte înghesuite, motiv pentru care autoritățile sanitare nu au acordat aviz de funcționare niciodată. În Slobozia Bradului sunt 400 de copii cu vârste preșcolare din care doar 170 sunt înscriși la grădiniță. Înscrierea copiilor se face în funcție de vârstă, începând cu cei de 5 ani, considerându-se vârsta prioritară, dat fiind faptul că ei vor intra la clasa pregătitoare, la 6 ani. Trebuie spus că interesul părinților pentru înscrierea copiilor la grădiniță a crescut de când a intrat în vigoare Legea 248/2015, care prevede ca familiile defavorizate să primească tichete sau vouchere, în valoare de 50 de lei, pentru cumpărarea de alimente sau rechizite pentru copiii care au o prezenţă constantă la grădiniţă.Lucrări de extindere la școala din Cornetu


    Autoritățile publice locale vor scoate la licitație lucrările pentru extinderea școlii din satul Cornetu. Aici vor fi amenajate încă 10 săli de clasă. Extinderea clădirii este imperios necesară dacă ne gândim că acolo se învață în trei schimburi, iar clasele funcționează la capacitate maximă, ca să nu mai vorbim de faptul că este o clădire veche, în care este greu să se ofere condiții moderne de desfășurare a orelor de curs. Proiectul extinderii școlii din Cornetu se vrea a fi finalizat într-un interval de timp între 18 și 24 de luni, după cum și-au propus autoritățile. În Slobozia Bradului sunt înscriși 1600 de școlari și preșcolari, pentru care autoritățile au solicitat în ultimii ani, numeroase fonduri pentru construcția de noi școli și grădinițe.

Grădiniță estivală la Cornetu

    Pentru a mai familiariza copiii cu mediul școlar, conducerea școlii din Slobozia Bradului a implicat școala în tot soiul de proiecte prin care să îi aducă pe cei mici mai aproape de școală. Un astfel de proiect este  și ”grădinița estivală”,  care s-a organizat, anul acesta, în satul Cornetu. Timp de două luni, 20 de copii cu vârste preșcolare dar care nu au avut loc la grădiniță în timpul anului școlar merg acum pentru a lua contact cu colectivitatea, pentru a fi inițiați în mediul școlar. Copiii au fost selectați dintre cei care nu au frecventat grădiniţa în timpul anului şcolar, din diverse motive. Cel mai semnificativ motiv a fost cel al lipsei de spaţiu cu care Slobozia Bradului se confruntă. Prin această grădiniță se urmărește obișnuirea a cât mai mulţi copii cu viaţa de grădiniţă şi şcoală, mai ales că mulţi dintre ei nu au nici un minim de formare în acest sens, iar când merg la şcoală le este foarte greu să se adapteze cu atmosfera şcolară. În toată această perioadă micuţii se bucură de activităţi educaționale specifice vârstei, iau contact cu spațiul, cu regulile și limba română, mai ales că cei mai mulți dintre ei sunt de etnie rromă. Ca şi în anii anteriori, în care s-a organizat acest tip de grădiniţă şi anul acesta, proiectul se bucură de un real succes, copiii fiind apropiaţi de noţiunea de şcoală.


 


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Local

Află câtă apă consumă un vrâncean; raportul a fost făcut public de SGA
Un vrâncean consumă anual 49 metri cubi de apă, arată un raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Raportul a fost prezentat, ieri, în ședința Colegiului Prefectural.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost