Gimnastică – O arbitră din Focșani, la Cupa Mondială!

1
6585


Fișă de arbitră internațională: pe site-ul FIG-Gimnastics.com, la secțiunea judges (arbitri) este înscrisă Trandafir Daniela (ROU) ID:13421, din România, Focșani, născută în Focșani în 1983, cu brevet internațional din 2013, specialitatea- gimnastică artistică feminină, categoria a 3-a. 
Arbitra focșăneană Daniela Trandafir a oficiat la FIG World Challenge Cup – Cupă Mondială de Gimnastică, la Koper, în Slovenia, în perioada 10-15 mai. A fost un subiect pe care l-am transformat ceva mai târziu în material de presă în urma unei înțelegeri cu profesoara antrenoare și directoarea Clubului Sportiv Școlar de Gimnastică Focșani care a avut între timp de pregătit împreună cu colegii săi ediția a 11-a a „Memorialului Sergiu Popa”, ca și viitoarele competiții la care vor concura sportivele clubului. Între două activități la sală, mi-a oferit câteva informații despre competiția mondială din Slovenia și pregătirea în arbitraj!
Înainte de competiția din Slovenia, Daniela Trandafir a participat, în perioada 27 martie – 2 aprilie, la Zahra, în Tunisia, la cursuri de arbitraj urmate de examen, finalizate pentru arbitra internațională din Focșani cu promovarea în catregoria a 3-a! Ceea ce i-a permis să fie programată la competiții de nivel superior, așa cum avea să se întâmple foarte repede! A fost inclusă ca arbitră în delegația României pentru Cupa Mondială împreună cu gimnasta Larisa Iordache și antrenorul acesteia, Cristian Moldovan, care o pregătește împreună cu Lăcrămioara Moldovan, pe marea campioană!
Despre participarea românească la Cupa Mondială de la Koper, arbitra internațională Daniela Trandafir mi-a spus: „Larisa a concurat la două aparate – paralele și bârnă la care a fost prima! A fost net superioară! Este o sportivă talentată, puternică și care, cred, mai are multe de arătat în gimnastica mondială! Împreună cu atrenorii Cristian Moldovan și Lăcrămioara Moldovan formează un trio foarte puternic!”
Din perspectivă personală: „Pentru mine a fost ceva nou! M-am simțit onorată că am fost delegată din România pentru a arbitra la nivelul unei Cupe Mondiale!”
Prezența Danielei Trandafir ca arbitră la etapa de Cupa Mondială este un semn de apreciere deosebită și față de arbitrajul de gimnastică focșănean! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here