GALERIE FOTO: Un club Rotary din SUA vrea să ajute Spitalul Județean și Spitalul Militar din Focșani

2
2164


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu”, din Focșani, vor fi incluse în două proiecte finanțate de Clubul Rotary Varana Focșani și de un club rotarian din Statele Unite ale Americii. Rotarianul Steven Sikorski, membru în districtul 5610 America, care va fi guvernator în mandatul 2015-2016, a vizitat Focșaniul, ocazie cu care s-a întâlnit cu managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, și cu comandantul Spitalului Militar, colonel dr. Constantin Adochiței.
Potrivit președintei Clubului Rotary Varana Focșani, Elena Stoica, Steven Sikorski și-a manifestat intenția de a finanța două proiecte în cadrul celor două spitale. Unul vizează dotarea unui salon cu aparatura medicală necesară supravegherii femeilor care au sarcină cu risc, iar celălalt presupune distribuirea de cărucioare cu rotile. Momentan, totul este la stadiul de discuții, dar Elena Stoica a dat asigurări că  Steven Sikorski se va întoarce în curând în Focșani, pentru a demara proiectele.
Managerul Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mândrilă, a declarat că este foarte încântat de faptul că cei de la Clubul Rotary Varana Focșani îl sprijină. El speră ca această colaborare să continue cât mai mult timp. „Mulțumim celor de la Clubul Rotary Varana Focșani pentru interesul pe care îl manifestă pentru Spitalul Județean și contez pe sprijinul dumnealor în continuare, pentru că avem nevoie de ei”, a spus Mândrilă.
Comandantul Spitalului Militar, colonel dr. Constantin Adochiței, spune că proiectul celor de la Rotary vine în sprijinul pacienților. „Noi, practic, suntem piatra de temelie în acest proiect de distribuire a cărucioarelor cu rotile. Practic, pacienții cu membre inferioare amputate sau paralizii vor primi aceste cărucioare acasă, pentru a se putea deplasa cu ajutorul lor. Proiectul vine în sprijinul pacienților, ceea ce ne bucură enorm și sper că de acum înainte să avem o colaborare strânsă cu cei de la Rotary”, a precizat colonel dr. Constantin Adochiței.
    De asemenea, săptămâna trecută, Clubul Rotary Varana Focșani a avut alți doi oaspeți de seamă. Este vorba de guvernatorul districtului 2241 Rotary România și Republica Moldova Petre Diculescu și asistentul de guvernator zonal Vasile Popa, de la Vaslui. Guvernatorul Petre Diculescu s-a întâlnit cu Elena Stoica, discutând despre proiectele pe care le-a derulat fiecare în parte. Președinta Clubului Rotary Varana Focșani, mandat 2014-2015, i-a prezentat lui Diculescu o parte din proiectele  desfășurate în această vară, printre ele numărându-se programul de voluntariat, cel care încurajează elitele din sport și tinerele talente, precum și Promenada inimilor. De asemenea, Elena Stoica a vorbit și despre campaniile viitoare, despre balul de caritate care va fi organizat în luna noiembrie și despre campania de conștientizare ce va demara peste puțin timp.
La rândul său, guvernatorul Petre Diculescu a vorbit despre proiectele principale din mandatul său, dar și despre proiectele demarate la nivel național. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here