GALERIE FOTO: Uleiul alimentar uzat poluează!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Uleiul alimentar uzat poluează!
GALERIE FOTO: Uleiul alimentar uzat poluează!
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Echipa TERRA (Toți Existăm Reciclând și Reabilitând Ambientul), a Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focșani, și-a continuat activitățile de informare și conștientizare, desfășurate în cadrul unității de învățământ, în domeniul protejării mediului. Reamintim că echipa s-a înscris, în decembrie 2017, la Concursul Național ecOprovocarea, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă „ViitorPlus”, la secțiunea Reciclare deșeuri. Concursul se încheie pe 20 mai, aceasta fiind ultima lună înaintea anunțării rezultatelor finale.
    Campaniile derulate de elevi în ultimele săptămâni au avut ca teme: cauzele poluării apelor, aerului, urmările poluării și ce ar trebui să facă fiecare dintre noi pentru a limita urmările agresiunii oamenilor asupra naturii. ”Concluziile desprinse în urma activităților și repetate pe parcursul lunilor de concurs au fost: dacă vrem să avem o natură curată, dacă ținem la sănătatea noastră și dacă vrem ca Terra să fie locuită încă mii de ani, trebuie să învățăm să o protejăm. Reciclarea deșeurilor, refolosirea lor, colectarea selectivă, limitarea consumului de resurse neregenerabile, diminuarea poluării sunt acțiuni care depind de noi și sunt la îndemâna noastră. Putem să menținem planeta curată, școala face educație în acest sens, dar depinde numai de noi să punem în aplicație ce am învățat”, este concluzia celor care au implementat proiectul. 
    Potrivit informațiilor furnizate de echipa TERRA, o formă de poluare, dar  despre care se vorbește foarte puțin, este aruncarea uleiului alimentar uzat, care poluează foarte mult. Uleiul alimentar uzat are un efect devastator asupra mediului înconjurător. Potrivit studiilor făcute de iubitorii de mediu, un litru de ulei alimentar aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă, cantitatea necesară unui adult să supraviețuiască timp de 14 ani. Însă acest efect este foarte puțin cunoscut de cei mai mulți dintre oameni, de aceea elevii de la Colegiul Mincu au desfășurat tot felul de activități de sensibilizare și conștientizare a importanței fenomenului de reciclare.
    „În ultima perioadă, echipa a dezbătut, la întâlnirile cu colegii din liceu, o formă a poluării despre care se vorbește mai puțin: poluarea cu ulei alimentar uzat. Stația SIGUREC preia acum acest ulei, eliberând vouchere valorice, ca și pentru restul deșeurilor pe care le colectează. Și noi am adunat mai mulți litri din acest produs, pe care i-am dat pentru a fi reciclați, alături de restul deșeurilor: maculatură, pet-uri și DEEE-uri. Cu banii pe care i-am primit, ne-am propus să cumpărăm dulciuri, pe care le vom dărui elevilor de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni, cu ocazia Zilei Copilului”, ne-a declarat profesoara Cezarina Nicodei, coordonatorul echipei TERRA.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Actualitatea

Comisarul șef Remus Nica a câștigat concursul pentru șefia IPJ Vrancea
Comisarul şef Remus Nica a câștigat concursul pentru funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost