GALERIE FOTO: Truverii au smuls ropote de aplauze
GALERIE FOTO: Truverii au smuls ropote de aplauze
GALERIE FOTO:  Truverii au smuls ropote de aplauze
Concert inedit la Ateneu
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

   Focşănenii prezenţi, duminică seară, în sala de spectacol a Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia“ din Focşani au avut parte de un concert de excepţie, susţinut de Grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii. Prezenţi pentru prima dată în urbea noastră, cei cinci membri ai grupului au uimit şi încântat asistenţa cu originalitatea ritmurilor tradiţionale din diferite zone ale Europei şi cu melodicitatea şi bucuria muzicii Evului Mediu „construită“ cu instrumente rare, inedite. Toţi cei ce au trecut pragul Ateneului au fost transpuşi, încă de la intrare, în atmosfera medievală fiind întâmpinaţi de domniţe îmbrăcate în costume de epocă.
   De la ora 18.00, timp de aproape două ore, spectatori de toate vârstele s-au putut bucura de melodii ale căror teme şi regiunile din care provin au fost explicate în prealabil şi care au fost interpretate la instrumente precum flaut vertical, ocarină, cimpoi estonian, saz, oud, guitară, tamburine, tamora, bendir, djambe, tranglu, paus, bongos, ocean drums, vioara săracului, mariscos şi harmonica. Spectacolul a fost interactiv, spectatorii fiind invitaţi să încerce instrumentele pe scenă şi să danseze. De departe, instrumentul care a stîrnit uimirea şi curiozitatea celor mai mulţi a fost ocean drums, cel care reproduce sunetul mării. Este vorba de un fel de tobă cu două feţe şi mărgele de metal în interior, ce creează efecte de sunet minunate când este înclinată sau scuturată.
   Spectatorii au fost atât de încântaţi de spectacol încât nu au lăsat membrii grupului să încheie concertul decât după aplauze furtunoase cu care au cerut trei bis-uri. Organizatorii acestui eveniment au fost Asociaţia „Potpourri“, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia“ şi Centrul Regional pentru Inovare Culturală din Focşani, ei dorind să ofere, astfel, cel mai frumos şi special cadou mu-zical cu ocazia Mărţişorului şi a Zilei Femeii. „Vă mulţumim tuturor pentru că ne-aţi fost alături aseară, la concert! Sperăm că a fost un «cadou» frumos şi binevenit de primăvară şi vă promitem impresii şi imagini în curând. Mulţumim sponsorilor şi colaboratorilor care au făcut posibilă întâlnirea noastră, şi Truverilor pentru prezenţa veselă şi plină de căldură şi optimism“, a transmis Anamaria Cătănoiu, preşedintele Asociaţiei „Potpourri“.


Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost