GALERIE FOTO: Tabără de vis în Delta Dunării pentru elevii de la Bordeşti şi Tîmboieşti
GALERIE FOTO: Tabără de vis în Delta Dunării pentru elevii de la Bordeşti şi Tîmboieşti
GALERIE FOTO:   Tabără de vis în Delta Dunării pentru elevii de la Bordeşti şi Tîmboieşti
Voteaza :

Articolul a primit 12 voturi

   Elevii de la Şcolile Bordeşti şi Tîmboieşti au beneficiat de o tabără gratuită de o săptămână în Delta Dunării. Şederea elevilor şi a cadrelor didactice însoţitoare a fost posibilă ca urmare a sprijinului acordat de Fundaţia „Sfântul Sava“ de la Buzău, prin părintele Mihai Milea, care le-a pus la dispoziţie campusul situat în localitatea Maliuc din judeţul Tulcea.

   Frumuseţea Deltei Dunării i-a fascinat pe elevii de la Şcolile Bordeşti şi Tîmboieşti, care, aflaţi în tabără, nu au contenit să facă sute de poze şi să se minuneze la fiecare peisaj pe care îl vedeau. „În primul rând vreau să mulţumesc tuturor oamenilor cu suflet care s-au implicat în organizarea acestei tabere şi au făcut posibilă cazarea gratuită a tuturor copiilor. Programul a fost unul atractiv şi inedit, plimbarea cu vaporul sau cu bărcile fiind o surpriză plăcută pentru toţi. Ne-am distrat foarte bine, am vizitat locuri noi şi am legat prietenii cu alţi copii. Sper din tot sufletul să mai pot merge şi în alţi ani în tabara de la Maliuc a Fundaţiei Sfântul Sava de la Buzău“, a spus Dan Chiriac.
   Pentru unii dintre şcolarii de la cele două unităţi de învăţământ a fost prima tabără din viaţa lor.  „Cea mai frumoasă experienţă întâlnită până acum a fost excursia organizată de părintele Milea în tabara pentru tineri «Sfântul Sava» din Maliuc, judeţul Tulcea. Tabăra a fost bine organizată, cu foarte multe surprize plăcute, cum a fost plimbarea cu bărcile pe lacul Fortuna. Am avut o gazdă foarte bună şi foarte iubitoare şi am avut parte de cea mai bună servire. În tabăra din Maliuc m-aş întoarce cu mare bucurie în fiecare vară. Este un loc minunat şi rar întâlnit, ce merită văzut“, a spus Geanina Giurcan.
   Din programul taberei nu a lipsit plimbarea cu barca prin Deltă, unde elevii au rămas uimiţi de frumuseţea faunei şi florei. Alte atracţii au fost scăldatul în Dunăre şi plaja, unde au fost în fiecare zi.  „Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin părintele profesor Milea Mihail de la Buzău, unii dintre elevii şcolilor Bordeşti şi Tîmboieşti au vizitat şi anul acesta Delta Dunării, o parte din frumoasa Grădină a Maicii Domnului, după cum părintele o numeşte. Elevii au beneficiat de toate condiţiile campusului Fundaţiei Sfântul Sava de la Buzău care funcţionează în localitatea Maliuc, chiar în inima Deltei. Personalul taberei a avut grijă ca totul să fie foarte frumos. Elevii au fost plimbaţi cu barca pe canalele Deltei, s-au scăldat în apele canalului Sulina şi s-au bucurat de nelipsitul foc de tabară. Bineînţeles, nu a lipsit rugăciunea“, a spus Laurenţiu Rotaru, de la Bordeşti.  
                                        Focul de tabără, bucuria copiilor

   Scopul taberei a fost acela de a-i învăţa pe elevi să iubească şi să ocrotească Delta Dunării, o minunată creaţie a lui Dumnezeu şi, totodată, au învăţat cu toţii să urmeze exemplul părintelui Milea care prin credinţa puternică reuşeşte să aiba grijă de atâtea suflete aflate în nevoi. Demn de remarcat este faptul că numai anul acesta prin tabăra de la Maliuc au trecut aproximativ 400 de elevi, totul fiind gratuit. „Mulţumim şi pe acestă cale părintelui Milea şi voluntarilor care au avut grijă de noi. Ne rugăm bunului Dumnezeu să îi ţină sănătoşi şi în pace pentru a putea bucura şi pe viitor atâtea suflete care au nevoie de ajutor“, a spus şi Anicuţa Rotaru, însoţitoare a grupului de elevi.
    Pescuitul pe canalele fluviului a fost un alt punct de atracţie pe care elevii nu l-au ratat. Chiar şi cei care nu au prins niciodată un peşte, nu au stat deoparte şi au împrumutat undiţe de la colegi. În fiecare seară au făcut foc de tabără, au cântat şi au dansat, iar peştele prins în timpul zilei l-au pus la grătar şi s-au ospătat seara. Elevii de la cele două şcoli au învăţat împreună să se bucure de unul dintre cele mai frumoase locuri create de Dumnezeu, să îl protejeze şi să preţuiască oamenii care ostenesc zi şi noapte pentru cei de lângă ei. „Mulţumiri fundaţiei Sfântul Sava pentru faptul că ne-a asigurat şederea în campusul din Delta Dunării făcându-se eforturi deosebite pentru susţinerea acesor activităţi care s-au desfăşurat în cadrul taberei. Sunt binevenite mai ales că sunt pentru copii care provin din familii defavorizate. Este a doua oară când elevii de la cele două şcoli beneficiază de această tabară socială la Maliuc, în această localitate din mijlocul Deltei. Copiii au fost încântaţi de priveliştile minunate oferite de această zonă unică în ţară şi de plimbările cu vaporul pe canalele Deltei care a constituit o imagine nemaiîntâlnită până acum“, a spus Mihaela Simion, directorul şcolii din Tîmboieşti.

 
2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • foarte frumos

    DE violeta i, postat pe 25-08-2012, la 11:11

  • Dragutz la vara urmez eu:X:XX:

    DE Cititor, postat pe 09-02-2013, la 14:40

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost